Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Снєгирьов: головна причина поразок у Іловайську і Новоазовську - це некомпетентність військового керівництва

Головна причина поразок у Іловайську і Новоазовську - це некомпетентність військового керівництва, а також невизначеність стратегії ведення війни - чи то внутрішній конфлікт під назвою АТО, чи то зовнішня агресія, пише у Фейсбук активість з Луганська, керівник ГО "Права справа" Дмитро Снєгирьов.
Нерозуміння того моменту, що Росія вже не грає в якусь фінансову чи військову підтримку "ЛНР" і "ДНР", а перейшла Рубікон і веде неоголошену війну з Україною. Я не розумію, як генерали можуть не відреагувати на зовнішні виклики, коли вже місяць українські війська обстрілюють "Гради".

Але висновків не зробили і кордон в районі Новоазовська не підсилили. Незважаючи на те, що інформація про концентрацію російських військ на цьому напрямку надходила неодноразово. Або закривають очі, або, як страуси, ховають голови в пісок. Думали, що окупант не нападе, а він ударив фактично в оперативний тил.

Поразка в Іловайську має кілька причин. Керівником проведення АТО в секторі Д, в Донецькій області, є брат Володимира Литвина - людина некомпетентна, непрофесійний військовий. Він і привів до катастрофи в Іловайську.

Крім того, там потрапили в котел добровольчі батальйони, які я особисто називаю партійними. Коли партії та їх батальйони почали диктувати умови державі, вони напоролися на нерозуміння держави. Ми воюємо з регулярною армією РФ. На рівні партизанських батальйонів, ми війну не виграємо. Потрібно формувати добровольчі бригади та дивізії під командуванням професійних військових. Знову ж таки, в Іловайську нагадала про себе непрофесійність військового керівництва. Не може колишній керівник УДО очолювати армію під час війни.

Необхідно сказати народу України жорстоку правду і, з метою запобігання оточень і котлів, вирівняти лінію фронту. Це війна, в якій є як наступ, так і відступ. Війну треба вести відверто, щоб народ знав, що відбувається на передовій. А не грати і доповідати про чотирьох загиблих. Тому що це вводить в оману і вище керівництво країни. Воно не розуміє, навіщо вводити військовий стан, якщо всього четверо загиблих і ми нібито контролюємо ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ