Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Путіна натякнули, що до кінця війни на Донбасі ще не один рік

Для врегулювання конфлікту на Донбасі у керівництва України попереду - титанічна робота, яка може тривати не один рік. Це випливає з інтерв'ю глави адміністрації Кремля Сергія Іванова "Російській газеті".

Говорячи про мирне врегулювання конфлікту на південному сході України, Іванов зазначив: "Що стосується шляхів виходу, то важливі кроки в цьому напрямку вже зроблені".

"Думаю, президент Порошенко став віддавати собі звіт, що війна до переможного кінця, тобто до останнього українця, йому не потрібна. Досягнуті домовленості дозволили призупинити військові дії, хоча світ ще вельми крихкий", - зазначив він.

При цьому він додав: "Партія війни" на Україні нікуди не поділася, вона дуже і дуже сильна ".

"Але прагнення до миру, просто розум, сподіваюся, візьмуть гору. Цілий пакет законів, що дають шанс на врегулювання, на Україні вже прийнятий. Гадаю, це дасть імпульс подальшому розвитку мирного діалогу", - підкреслив Іванов .

Також, за його словами, керівництву України належить титанічна робота.

"І скільки років це займе, я не знаю. Але це завдання України, а не Росії", - заявив Іванов.

Окрім того, за його словами, "для того, щоб ті ж "мінські угоди" були втілені в життя, потрібна маса узгоджень".

"Вони можуть комусь здаватися дрібними, але без них не доб'єшся головного. Диявол, як відомо, криється в деталях", - зауважив глава адмістрації Кремля. 

Як відомо, 19 вересня учасники контактної групи з врегулювання ситуації на сході України підписали Меморандум про ре алізацію протоколу від 5 вересня, який складається з 9 пунктів, ключовий з яких - повне припинення вогню та застосування зброї.

В РНБО заявили, що Меморандум має виконуватися з 20 вересня.   Однак за даними прес-центру АТО, станом на 21 вересня на Луганщині та Донеччині блокпости та опорні пункти сил АТО зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, а також обстрілів з використанням ракетних систем залпового вогню БМ-21 Град.

Напередодні в НАТО заявили, що російські війська й досі не залишили територію України, а "режим припинення вогню не діє".

Як заявив головнокомандувача сил НАТО у Європі генерал Філіп Брідлов, число російських військових на Україні за останній тиждень зменшилась, так як деякі з них повернулися на територію Росії. Проте вони не повернулися додому, а досі знаходяться в готовності "при необхідності" прибути назад в Україну.

Разом з тим міністр фінансів США Джек Лью заявив, що від Росії очікують кроків в частині врегулювання конфлікту на сході України до  саміту G20 в Австралії, що відбудеться у листопаді.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ