Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Американський військовий ансамбль-хор виступив у Львові. Фото

Учора, 21 вересня, у Міжнародний день миру, ансамбль і хор збройних сил США в Європі, які називають себе «музичними послами Америки в Європі», дав концерт у Львові.

Концерту американських військових музикантів на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку передував виступ Національного президентського оркестру України. Після нього – хоч і не зовсім формального, та все ж таки військового – і від американців очікувалось чогось масштабно-оркестрового.

Проте музикальний колектив армії США в Європі – це не оркестр, а скоріше музичний гурт. Ансамбль і хор збройних сил Сполучених Штатів в Європі базується в німецькому Зембаху. Це найбільша музична організація армії США поза межами Сполучених Штатів. Її учасники проходять конкурсний відбір, більшість з них до вступу на військову службу отримали вищу музичну освіту.

За більш як дві години концерту у Львові музиканти виконали майже три десятки популярних хітів – від пісень братів Джексонів до Кеті Перрі. «Такі концерти для нас звичайні, ми часто виступаємо в різних країнах. Вже виступали в Москві, Кельні, Берліні, були в Фінляндії, Норвегії та інших країнах Європи», - розповів штаб-сержант Ламар Тернер (Lamar Turner), керівник гурту.

Глядачі оцінили прекрасний вокал і харизму виконавців.  Один з чоловіків подарував вокалісткам квіти, хтось приніс перефарбований у жовто-блакитне американський прапор. В перших рядах глядачів виявилось багато літніх людей. Проте музикантів це не дивує. «На наші концерти завжди приходять люди різного віку, адже всі люблять хорошу музику», - коментує штаб-сержант Тернер.

Військові музиканти також залишились задоволені прийомом у Львові. «Місто дуже гарне і люди у Львові дуже щирі. Я би сказала, що атмосфера тут дуже гостинна», - поділилась враженнями одна з вокалісток, спеціаліст армії США Ашіа Сімпсон Хантер (Ashia Simpson Hunter).

Завершили виступ музиканти піснею, яка, за їхніми словами, відображає їхнє ставлення до України – «Покладись на мене» Білла Візерса.

Автор тексту і фото - Євгенія Резниченко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ