Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

В Україні продовжуються міжнародні військові навчання "Репіт трейдент 2014"

Військові з 15 країн світу беруть участь в міжнародних військових навчаннях "Репіт трейдент 2014", що відбуваються на Яворівському полігоні. Цього тижня вояки будуть відпрацювати маневри, котрі дозволять їм вижити під час реальних миротворчих місій в гарячих точках світу.

Програма навчань незмінна з року у рік, хоч і передбачає вивчення сучасного досвіду в тих чи інших гарячих точках. В першу чергу військовослужбовців вчать як організовувати охорону базового табору. Також вони знайомляться з правилами дій під час обшуку, контролю будівель, вчаться виявляти вибухівку.

"Ці навчання відбуваються у складній обстановці в Україні. Цього року ми не залучали бойові підрозділи Сухопутних військ Збройних сил України, але залучили курсантів Академії сухопутних військ ім. гетьмана П. Сагайдачного. Кожне таке навчання вдосконалює нашу бойову майстерність, тактичні дії наших військ. На цих навчаннях відпрацьовуємо практичні питання, нові підходи до виконання завдань, які стоять перед ЗСУ. Ми застосовуємо новітні зразки озброєння,моделювання бойових дій і засоби зв’язку", - розповів командувач Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенант Анатолій Пушняков.

Українські та Канадські військовослужбовці вчать колег з інших країн виявляти та знешкоджувати саморобні вибухові пристрої. Заняття проходять шість днів. Солдат навчають виявляти вибухові пристрої замасковані під побутові предмети, розповідають про їх можливі різновиди, а також про особливості розмінування.

"Ці навчання дають поштовх до нових підходів до виконання бойових завдань. Ті підрозділи, які брали у них участь минулоріч, сьогодні здобули перемоги під час реальних бойових дій. Яскравий приклад – 95-а аеромобільна бригада", - Додав Анатолій Пушняков.

За його словами навчання "Репіт Трейдент" яскраво демонструють, що Україна не один на один у тій ситуації, що склалась на сході.

Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ