Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Екс-голова фракції Партії регіонів у Львівській облраді воює у батальйоні «Айдар»

Депутат Львівської обласної ради, екс-голова фракції Партії регіонів Ігор Грещук з 1 вересня воює на Донбасі у добровольчому батальйоні «Айдар». Цю інформацію Ігор Грещук підтвердив у розмові із журналістом Гал-інфо.

На запитання, чому поїхав на схід і чому саме в «Айдар»? Ігор Грещук сказав: «Коли російські регулярні війська перейшли кордон,  це стало само собою очевидно, що потрібно іти, і зі зброєю в руках боронити нашу землю. Хоч я ніколи не приховував того, що є противником силових варіантів розвитку подій, в тому числі демократії з «коктейлями Молотова».

Він наголосив, що у Львівській облраді було багато таких «прихильників», однак коли загроза стала реальною, то «є тільки кому говорити з трибуни».

За його словами, в «Айдар» він потрапив завдяки своїм знайомим, які нині воюють разом із ним – це депутат Луганської обласної ради та мер міста Олександрівка.

Грещук запевняє, що в тих умовах, які сьогодні склалися на Сході, ніхто не розділяє бійців за політичною належністю.

«Є тільки один пріоритет – цілісність України і захист нашої території із зброєю в руках», - сказав Грещук.

На запитання, скільки часу він перебуває в зоні АТО? Ігор Грещук відповів: «З 1 вересня. Реально два тижні. Незабаром буду повертатися до Львова, адже маю завдання від комбата зі створення у Львові центру допомоги батальйону».

Щодо обстановки на місці, то Ігор Грещук зазначив, що тепер настало відносне затишшя, ще від 6 вересня.

«Трапляються сутички. Провокації вчиняють постійно. Відтіснили блокпости «Айдару» на річці Сіверський Донець. Село Дмитрівка, що неподалік від наших позицій, було обстріляне із ворожих систем «Смерч». Тут дика ситуація для екології, бо молоді ліси, які мають по 20 -40 років, повністю згоріли. Мені здається, що мова йде не про сотні гектарів лісових насаджень, а про тисячі», - зазначив Грещук.

Він сказав, що в депутатському корпусі Львівської облради знають про його перебування в зоні АТО, але на останній сесії про це нічого не говорили і навіть не згадували.

«Напевно комусь не вигідно піднімати цю тему», - сказав він.

За його словами, разом із ним воює керівник аналітичної групи «Реальна політика» Олександр Антонюк.

Фото з Фейсбуку Ігор Грещук

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ