Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закони Порошенка - це насамперед зрада українців Сходу, - Роман Брезіцький

Співкоординатор львівського Майдану, громадський діяч Роман Брезіцький у програмі «В об’єктиві» на Другому телеканалі розповів, як сприйняли закони Порошенка львівські активісти-майданівці.

«Після того, як за цей законопроект проголосували, мені зателефонували наші поранені хлопці з госпіталю. Вони прийшли на Майдан, як це було в листопаді, і я не міг дивитися їм в очі, – розповів Роман Брезіцький. – Велика  внутрішня і зовнішня політика твориться конфіденційно. Але, на моє переконання, про закон, в якому вирішується територіальна цілість країни, не можна голосувати в закритому режимі.

Цей закон відкинув усіх українців Сходу. Він кинув їх напризволяще. Я постійно спілкуюся з хлопцями, які зараз на Сході. Якщо до революції  вони дивилися на український прапор та державу якось нейтрально,  то зараз 60-70 % прагнуть на своїй землі української символіки та мови. А цей закон їх відштовхнув, у них тепер безнадійна ситуація.

 Майдан навчив вірити і перемагати. І я прогнозую, що  відновлення незалежності та свободи буде швидким. Майдан, на жаль, через події на сході країни частково призупинив своє розгортання. Але Майдан – це не тільки площі міста Львова, Києва.  Це – великий геополітичний процес, це – перелом, і він, однозначно, буде далі просуватися на схід і Росію.  А Росію ми вже зараз можемо порівняти з тухлим яйцем. Бо видно тільки його оболонку, чути як смердить і точно скоро розпадеться як шкаралупа.

Майдан – це високий продукт. Він поширював високі цінності,  це продукт, який був проти пацифізму, притаманного українському суспільству до цього. Події в країні мобілізують нас, ми вже бачимо, як починається реформа МВС. Представник «Народного Фронту» Арсен Аваков запропонував її концепцію. Ми також із політичним сектором будемо відстоювати прийняття нової Воєнної доктрини разом з партнерами по НАТО. Ми просто впевнені, що все повернеться на свої місця.

«Я був у Слов’янську, я спілкувався з тими людьми. Вони мені казали, що помилялися. Ми шукаємо свою ідентичність. Ми готові працювати»

Ми працюємо з майданівцями в інтелектуально-просвітницькому напрямку. Ми будуємо певний інтелектуальний фронт. Він зараз дуже важливий. Ми вже відкрили два україномовних відділи у бібліотеках Слов’янська. Під час Форуму ми зібрали 1500 книжок, які принесли львів’яни, і також передаємо їх на Схід – у Маріуполь, Краматорськ. Такий формат є надзвичайно важливим, –  наголосив Роман Брезіцький.

Нагадаємо, що 16 вересня Верховна Рада України ухвалила законопроекти«Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій  на території Донецької та Луганської областей» та «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей». Засідання та голосування ВРУ по згаданих законопроектах проходило в закритому режимі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ