Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

ЄС перегляне санкції проти РФ 30 вересня, можливе пом'якшення

До кінця поточного місяця Європейський союз має намір здійснити перегляд санкцій, що введені проти Російської Федерації; ймовірно, вони будуть послаблені. Про це заявила Майя Кочьянчич, речниця глави європейської дипломатії Кетрін Ештон, в коментарі декільком ЗМІ в понеділок ввечері.

Інтерфакс зазначає з посиланням на речницю Ештон, що попереднє рішення Ради ЄС з цього приводу лишається в силі. ЄС протягом вересня має здійснити оцінку виконання мирного плану для Східної України з метою можливого перегляду санкцій стосовно Росії.

"Меморандум (ухвалений у Мінську в суботу про порядок дотримання припинення вогню) є важливим елементом для оцінки виконання плану, що зараз готується", - зазначила Кочьянчич.

Російське видання "Комерсант" уточнює, що датою такого перегляду визначене 30 вересня.

Речниця Ештон визнала, що саме до цієї дати Європейська служба зовнішніх дій має представити країнам-членам "комплексний огляд стану виконання мінського мирного плану, зокрема режиму припинення вогню".

Рішення про перегляд санкцій буде попередньо ухвалене на засіданні COREPER (зустріч представників країн-членів при ЄС) 30 вересня, уточнює видання з посиланням на джерела.

Наразі не повідомляється, йтиметься про посилення чи про послаблення санкцій. "Комерсант" наполягає на ймовірності другого варіанта.

Водночас співрозмовники видання в структурах Євросоюзу зазначають, що навіть за оптимістичного перебігу подій можливе лише "поступове скасування частини санкцій". В цілому останній пакет обмежувальних заходів ЄС, що набув чинності 12 вересня, не буде скасовано.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ