Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Сколівському районі готельний комплекс повстав проти вітрової електостанції

Депутати Львівської обласної ради запропонували внести уточнення до містобудівної документації щодо розташування вітрової електростанції поряд із готельним комплексом «Карпатські полонини» у селі Орів Сколівського району. Повідомила прес-служба Львівської облради.

Таке рішення було ухвалене під час розширеного виїзного засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури, спорту і туризму Львівської обласної ради, яке стосувалось будівництва промислового об’єкту біля об’єкту зеленого туризму.

До участі у виїзному засіданні комісія також запросила голову постійної комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради Олексія Балицького, начальника управління архітектури, містобудування та інфраструктурних проектів Львівської обласної державної адміністрації Володимира Лавріна, директора Львівського інституту «Промбудпроект» Олега Гоція, голову Сколівської районної ради Миколу Романишина, сільського голову Орівської сільської ради та представника ТОВ «Сколівська ВЕС» Андрія Сенюка з метою вивчення на місці звернення директора ТзОВ «БІТТАК» Ігоря Бондаря.

Комісія разом із фахівцями дійшла до висновку, що для позитивного вирішення вказаної проблеми необхідно внести певні уточнення до містобудівної документації. Зокрема, запропоновано будівлю підстанції максимально наблизити до межі лісу та засадити різновіковими зеленими насадженнями по периметру об’єкту, передбачити мінімальну висоту вітряка і опору вітряка розмістити впритул до межі лісу та з максимальним віддаленням від об’єкту зеленого туризму готелю «Карпатські полонини».

Окрім того, комісія просить директора ТОВ «Сколівська ВЕС» розробити 3D-модель розміщення вітряків відносно готельного комплексу та надати завірену копію висновку Державної санепідемстанції про вплив ВЕС на оточуюче середовище.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ