Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Спорт

Викладач ветуніверситету – чемпіон світу з драгонботу

Асистент кафедри фізичного виховання, спорту і здоров’я Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З.Ґжицького Анатолій Ковтун став чемпіоном світу з веслування на човнах-драконах серед клубних команд за версією IDBF (Міжнародної драгонбот федерації). Повідомила прес-служба ЛНУВМ та БТ.

Він переміг у складі збірної України на ІХ чемпіонату світу у Равенні (Італія). Українська збірна завоювала перемогу на дистанції два кілометри, перемігши збірні команди Німеччини та Китаю. У цьому запливі (в категории "Premier") брали участь команди із 26 країн. Усього учасниками чемпіонату були 4700 спортсменів із 146 клубів.

Драгонбот – це великий 20-місний човен-каноє, що має голову дракона та хвіст. Попереду сидить барабанщик, який б’є у великий барабан, задаючи ритм веслування. Історія драгонботу почалась понад 2000 років тому у Китаї. В Україні це молодий вид спорту. Змагання з драгонботу досить видовищні. Оскільки у них одночасно беруть участь десятки човнів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ