Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЦВК відмовила в реєстрації 24 кандидатам у народні депутати від партії «ВОЛЯ»

Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації 24 кандидатам у народні депутати, які висуваються по одномандатних округах від партії «ВОЛЯ». Про це повідомив координатор юристів політичної партії «ВОЛЯ» Олексій Бонюк. Прес-служба Партії «ВОЛЯ».

За його словами причиною відмови в реєстрації стала кандидатура нардепа Юрія Дерев’янка, який був третім у черзі на подачу документів. - «Саме прізвище Дерев’янка викликало бурхливу реакцію Секретаря ЦВК – Тетяни Лукаш - сестри Олени Лукаш, що зараз переховується від слідства».

Олексій Бонюк зазначив, що ЦВК зареєструвала перших двох кандидатів від «ВОЛІ» - Володимира Грабовецького (86 округ, Івано-Франківщина) та Тамілу Ульянову (26 округ, м.Дніпропетровськ), проте вся реєстрація кандидатів після прізвища Дерев’янка була припинена».

Тетяна Лукаш відстоювала на засіданні ЦВК позицію про відмову в реєстрації кандидатів від партії «ВОЛЯ» нібито через відсутність печаток на рішеннях Національних Зборів про висування кандидатів у одномандатних округах.

Проте, за словами юриста, згідно ч.1 ст.55 Закону України «Про вибори народних депутатів України» печатка партії потрібна лише на заяві про реєстрацію кандидата в депутати. «Ні закон про вибори, ні Статут партії не вимагає такої печатки на рішенні Національних зборів про висування кандидатів», - наголосив Олексій Бонюк.

За словами юриста партія «ВОЛЯ» буде оскаржувати це рішення ЦВК в адміністративному суді.

На своїй сторінці у facebook сам Дерев’янко розцінив цей факт як незаконне намагання не допустити партійців «ВОЛІ» на вибори у відповідь на його дії як автора люстраційного закону «Про очищення влади» та активну позицію його однопартійців.

Нардеп закликав усіх небайдужих, людей ВОЛІ у середу, 24 вересня о 10:00 прийти до будівлі ЦВК з акцією протесту проти незаконних дій Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, по мажоритарних округах від ВОЛІ йдуть люди, які будуть боротися з одіозними представниками старої влади: Марк Гордієнко проти Сергія Ківалова (135 округ), Олександр Курилов проти Давида Жванії (140 округ), Микола Парійчук проти Оксани Калетнік (16 округ), Юрій Михальчук проти Віталія Журавського (66 округ), Оксана Піддубна проти Андрія Кравця (146 округ), Олег Рудницький проти Олеся Довгого (102 округ).

Також партія «ВОЛЯ» делегувала своїх представників для участі у позачергових парламентських виборах до спільного списку з «Об’єднанням «Самопоміч» та висунула своїх кандидатів по мажоритарних округах.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ