Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівському 3-му батальйону тероборони потрібні вантажівки, позашляховики і приміщення

Депутати звернуться до Міністра оборони України з приводу проведення ротації військовослужбовців 3-го батальйону територіальної оборони Львівщини та забезпечення їх необхідною зброєю та технікою в зоні АТО. Таке рішення ухвалили депутати Львівської обласної ради 22 вересня на засіданні постійної комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради, розглянувши питання щодо стану матеріально-технічного забезпечення 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області та інші питання, які потребують нагального вирішення, повідомила прес-служба Львівської облради.

Окрім того, обласні обранці доручили Львівській обласній державній адміністрації забезпечити батальйон автомобільною технікою, а також здійснити організацію контролю на автошляхах Львівщини для уникнення можливості потрапляння на територію області диверсійних груп із зони проведення АТО та для контролю за можливим несанкціонованим переміщенням зброї і боєприпасів.

З інформацією щодо 3-го батальйону депутатів ознайомили т. в. о. військового комісара Львівського обласного військового комісаріату, командир 3-го батальйону територіальної оборони Львівської області та його заступники.

Як зазначив голова постійної комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської обласної ради Олег Рісний, за результатами обговорення вирішили насамперед зосередитись на вирішенні питань постійної дислокації та юридичного статусу батальйону, на потребі проведення ротації військовослужбовців батальйону та наданні військовому формуванню приміщення, яке й буде використовуватись для ротації особового складу.

Водночас депутати наголосили на  забезпеченні батальйону необхідною автомобільною технікою (вантажівками та позашляховиками) для безперешкодного переміщення в зоні антитерористичної операції. Обласні обранці вважають доцільним і просять забезпечити на автошляхах Львівщини контроль за сполученням з місцями бойових дій для уникнення можливості потрапляння на територію області диверсійних груп із зони проведення АТО та несанкціонованим переміщенням зброї і боєприпасів.

Комісія Львівської обласної ради вирішили скерувати листи до Міністра оборони України та Львівської обласної державної адміністрації, у яких, просить вжити дієвих заходів щодо невідкладного вирішення порушених питань.

Також члени постійної комісії Львівської обласної ради звертаються до представників ЗМІ не публікувати неперевіреної інформації та користуватись лише достовірними джерелами, аби не сіяти паніку серед жителів Львівщини. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ