Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У полоні волонтерці відрубали пальця і перебили коліна

Звільнено з полону волонтерку з Полтави Ірину Бойко, яка утримувалась в неволі з 20 червня. Втім, у жінки відрубаний мізинець і множинні сліди побиття.

Про це повідомляє у своєму блозі президент Полтавського обласного медіа-клубу Людмила Кучеренко.

«Активістка полтавського Євромайдану Ірина Бойко, котра провела в полоні 99 днів, уже у Полтаві. У важкому психологічному стані. У неї молотком побиті коліна і відтятий палець на руці», - зазначає Кучеренко.

За її інформацією, 20 червня 2014 року Ірина Бойко разом з трьома волонтерами - Місюренко, Калашніковим і Матлашовим повезли продовольство українським прикордонникам в Луганську область, де потрапили в полон до «ополченців».

Відтоді ж їх визволенням займався полтавський активіст, підполковник-афганець Василь Ковальчук, який колись разом з Безлером захищав інтереси СРСР в Афганістані.

28 вересня на його мобільний телефон зателефонував Ігор Безлер на прізвисько «Бєс», щоб похвалитися отриманим від Путіна званням «генерал-майора армії ДНР». У ході розмови він погодився звільнити з полону полтавку Ірину Бойко.

Василь Ковальчук  разом з дочкою Ірини - Тетяною Єфремовою і активістом Михайлом Дугіним негайно виїхали на Донбас, у Горлівку. Після тривалих переговорів з боєвиками вони забрали жінку і повернулися до Полтави.

Факт звільнення Бойко підтвердила її дочка Тетяна Єфремова на сторінці у Фейсбуці.

«Щойно приїхали з Горлівки! З мамою! Слава Богу!! Хочу подякувати тих людей, що за ці 99 днів стали мені близькими і рідними, які разом зі мною переживали моє горе, підтримували мене та допомогали в пошуках».

Дівчина пообіцяла «подробиці трошки пізніше».

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ