Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Капітан Олександр Петраківський полетів на лікування в Ізраїль

Важкопоранений капітан 8-го полку спецназу «Хмельницький» Олександр Петраківський після двох місяців коми отримав шанс видужати та повернутися до нормального життя. Солдат уже перебуває в ізраїльській клініці, де йому проводять необхідні процедури. Про це повідомив координатор ІГО «Допомога Армії України» Ігор Стефанюк, повідомила прес-служба ІГО «Допомога Армії України».

«Хлопцеві лише 26 років. 20 липня під Луганськом, відбиваючи атаку ворога, він віддав свій шолом уже пораненому бійцеві. І отримав важке поранення голови, досі не виходить з коми. Олександр у дуже важкому стані, переніс уже дві операції та дві клінічні смерті. За його життя боролися львівські медики у військовому госпіталі, але визнали своє безсилля. Потім хлопця перевезли до Києва, та все безуспішно», - розповідає І.Стефанюк.

За його словами, впродовж усього цього часу активісти «Допомоги Армії України» шукали лікарні, зверталися до багатьох закордонних клінік, аби ті прийняли Сашка на лікування. Зокрема, одна німецька клініка після огляду відмовилася брати на себе відповідальність. І нарешті знайшли! Прийняти хлопця погодилася одна з ізраїльських клінік, виставивши попередній рахунок на лікування – 320 тисяч євро.

«Ми робили усе, аби назбирати ці гроші. Проте сума дуже велика. І от якось так сталося, що ми вийшли на народного депутата Дмитра Андрієвського та журналіста Юрія Бутусова, які не за розповідями знають, що таке АТО та війна на Сході. Завдяки цим людям доброї волі на рахунку батьків Олександра Андрієвського опинився 1 мільйон гривень», - веде далі пан Стефанюк.

Він наголошує, що Сашко уже перебуває в Ізраїлі під наглядом тамтешніх лікарів, які шукають можливості вивести його з коми та поставити на ноги.

«Але ми на цьому не зупиняємося. Далі максимально шукаємо людей та організації, які би оплачували лікування героя. Ось нещодавно в Трускавці концерт давав Олег Скрипка, а зібрані кошти передали «Допомозі Армії України» для подальшого скерування їх на лікування Олександра Петраківського», - резюмує Ігор Стефанюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ