Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Земельна оборудка у Городоцькому районі: судом вже скасовано 5 із 14 незаконних розпоряджень

Голова Городоцької районної державної адміністрації (Львівська область) А.Хамик поінформував Гал-інфо про перебіг справи щодо повернення Керницькій сільській раді 1,4 га землі, які екс-голова РДА О. Дунас роздала під котеджі.

Зокрема, у повідомленні сказано: "У березні 2014 року тодішнім головою Городоцької райдержадміністрації Львівської області О.Дунас видано 14 розпоряджень якими надано дозволи громадянам на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для індивідуального дачного будівництва за межами с.Велика Калинка Керницької сільської ради Городоцького району загальною площею 1,4 га.

Видаючи дані розпорядження О.Дунас розпорядилась землями сільськогосподарського призначення чим вийшла за межі повноважень визначених ст.122 Земельного кодексу України, а також не врахувала, що Керницькою сільською радою розроблено і затверджено генплан населених пунктів у тому числі і с.Велика Калинка.

З метою усунення виявлених порушень новопризначенийголова Городоцької райдержадміністрації Львівської області А.Хамик звернувся до Львівської облдержадміністрації з клопотанням про скасування чотирнадцяти незаконних розпоряджень, які видавала О.Дунас.

Також, у серпні поточного року прокуратура Городоцького району Львівської області звернулась з адмінпозовами до Львівського окружного адміністративного суду в інтересах головного управління Держземагентства у Львівській області, Керницької сільської ради Городоцького району про визнання протиправними і скасування незаконних розпоряджень.

У свою чергу Городоцька райдержадміністрація Львівської області у даних справах подала заяви про те, що позови прокуратура Городоцького району про визнання протиправними і скасування 14 розпоряджень якими надано дозволи громадянам на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для індивідуального дачного будівництва за межами с.Велика Калинка Керницької сільської ради Городоцького району визнає у повному обсязі та просить суд позов прокурора Городоцького району Львівської області задовольнити.

На сьогодні Львівським окружним адміністративним судом вже скасовано п’ять з чотирнадцяти розпоряджень. Ще сім розпоряджень будуть скасовані у наступних судових засіданнях".

Гал-інфо дякує голові Городоцької РДА А.Хамику за швидку і чітку реакцію. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ