Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комунальники Львівщини обіцяють не зменшувати температуру в приміщеннях нижче +18

Разом із науковцями департамент житлово-комунального господарства облдержадміністрації розробляє схему заходів щодо швидкого вирішення надзвичайних ситуацій під час опалювального періоду 2014-15 рр. Передусім, при відсутності газопостачання та електропостачання. Температуру повітря у помешканнях не зменшуватимуть нижче встановленого мінімум – 18 градусів Цельсія, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Про це повідомив директор департаменту ЖКГ облдержадміністрації Андрій Ільків під час оперативної наради під керівництвом т.в.о. голови ОДА Юрія Турянського.

Львівська область активно напрацьовує енергоощадні проекти. Юрій Турянський у вступному слові повідомив, що у державному бюджеті для області передбачено 29 млн. грн. субвенції. «Ми уже підготували перелік з 11 проектів, – продовжив Юрій Турянський, – на суму 20 млн. грн. Райони області працюють над засвоєнням коштів з фонду зелених інвестицій, а це близько 25 мільйонів гривень на впровадження енергоощадних проектів. Щоб уникнути можливих зловживань, моїм розпорядженням припинено дію рамкової угоди на закупівлю вугілля для держустанов».

Стан розрахунків Львівщини за спожитий природній газ один з найвищих в Україні, що становить зараз 71,2%, коли середній рівень розрахунків за спожитий газ у 2014 р. по всій державі 43,5%. Андрій Ільків повідомив, що 29 вересня відбулось засідання територіальної комісії щодо погашення різниці в тарифах по заборгованості. «Затверджено різницю в тарифах на 240 млн., що дасть нашій області значно зменшити заборгованість за газ. За даними НАК «Нафтогаз України», упродовж січня-серпня 2014 р. підприємствами теплоенергетики спожито 238,8 млн. метрів кубічних природного газу на суму 395,2 млн. грн. З них оплачено 281,5 млн. грн.», – зазначив директор департаменту ЖКГ.

Під час підготовки до опалювального сезону 2014-15 рр. кожна теплопостачальна організація області, яка займаються подачею тепла мешканцям та бюджетним організаціям, розробила план заходів щодо зменшення постачання газу на 30%. До антикризових заходів увійшли: заміна систем теплопостачання, котлів та перехід на альтернативні джерела палива. Андрій Ільків повідомив, що область чекає від державного бюджету субвенції, що дадуть змогу забезпечити заміну котлів у бюджетних установах на альтернативні джерела палива. Додавши, що МКП «Золочівтеплоенерго» вже повністю перейшло на альтернативне паливо – дрова.

Щодо технічної готовності Львівщини до опалювального сезону, то станом на 30 вересня 2014р. котельні у бюджетних установах та тепломережі готові на 100%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ