Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Луганщині пропонують змінити територіальний устрій

Луганська ОДА пропонує Верховній Раді змінити підпорядкування 9 населених пунктів Луганської області на користь України. Про це сказано в повідомленні прес-служби ОДА.

30 вересня в Раді були зареєстровані проекти постанов про зміни в адміністративно-територіальному устрої Луганської області.

Метою цих постанов є впорядкування адміністративно-територіальних відносин у сучасних умовах і забезпечення життєдіяльності в населених пунктах.

Ці міста й селища перебувають під контролем української влади, але не в змозі реалізовувати свої повноваження в повному об'ємі, особливо в бюджетній сфері, оскільки міста Луганськ, Первомайськ, Кіровськ перебувають під контролем незаконних збройних формувань.

Проектами передбачено передати в адміністративне підпорядкування Новоайдарського району - місто Щастя Жовтневого району Луганської міської ради, села Трьохізбенка й Кримське Слов'яносербського району; в адміністративне підпорядкування Попаснянського району - міста Гірне й Золоте, смт Тошківка й Нижнє, які наразі адміністративно підлеглі Первомайській міській раді; смт Новотошківське, що наразі адміністративно підлегле Кіровській міській раді й смт Чернухине, що перебуває в складі Перевальського району.

Прийняття зазначених проектів постанов дозволить упорядкувати адміністративні зв'язки між окремими населеними пунктами, які були розірвані в результаті проведення антитерористичної операції, забезпечити їх життєдіяльність за українським законодавством.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія змінила адресу однієї окружної виборчої комісії Луганської області.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ