Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Прикарпатті батьки також вимагають якісного харчування для школярів

Протести проти неякісного харчування дітей за 4 гривні в містах Західної України тривають: «піднімається» Прикарпаття. Сьогодні, 30 вересня, у Надвірні, що на Івано-Франківщині, відбувся мітинг-протест проти неякісного харчування школярів у початкових класах міста. На площу ім. Тараса Шевченка в місті вийшли представники батьківських комітетів, студентства та небайдужі громадяни. Повідомила прес-служба «Пліч-о-пліч заради майбутнього».

Як зазначають організатори заходу – об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього», в Надвірні ситуація з дитячим харчуванням в початкових класах наскільки критична, що батькам не залишається іншого шляху, як окрім виходити на вулицю й вимагати від влади терміново збільшувати фінансування у цьому напрямку та годувати дітей відповідно до норм.

«Сьогодні кожна друга дитина, котра потрапляє у гастроентерологічне відділення лікарні зізнається, що недоїдає в школі, тому мусить купувати чіпси і сухарики, що їй пропонують у шкільній їдальні», - розповідає активіст об’єднання «Пліч-о-пліч заради майбутнього», медсестра за фахом, Іванна Дудчак. І додає, що ризик отримати гостре захворювання від таких хімічних продуктів – вкрай високий. 

Місцевий активіст Роман Григораш пояснює, що громадськість буде виходити на центральну площу міста доти, доки влада не стане годувати дітей краще. «Дитина перебуває у школі більшу половину дня. Їй потрібна увага та добра пам‘ять. Навчальна програма для малої дитини є дуже навантажена. Під час уроків треба вчитися, а не думати про те, як купити «хімічний» сніданок. Тому є необхідністю здорова та калорійна їжа подана вчасно. Але за 4 гривні на день нагодувати школяра є просто неможливим. Економити на дітях не можна, бо це наше майбутнє», - зазначив Роман Григораш.

У міській раді Надвірної високий рівень гастроентерологічних захворювань у дітей пояснюють не поганим харчуванням у шкільній їдальні, а «порушенням режиму поза стінами школи» та «потуранням з боку батьків»:

«Основні проблеми харчування школярів пов‘язані з порушенням режиму поза стінами школи, з частим відвідуванням фаст-фудів. Зазвичай спричинено недостатньою поінформованістю та(або) потуранням з боку батьків». – каже відповідальний секретар міської ради від комітету здорового харчування Ігор Андруняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ