Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Як чиновникам не напоротись на кримінал в банківській сфері - освітній проект

В Україні стартував новий фінансовий освітній проект - для керівників уряду, чиновників і співробітників державних і бюджетних підприємств. В рамках проекту бюджетникам розкажуть, на які моменти потрібно звертати увагу при виборі банку, чому проведення тендера на обслуговування зарплатного проекту буде враховувати законні інтереси як організації, так і співробітників.

Організатором проекту виступив "Комітет захисту фінансових прав".

"Як показали опитування клієнтів банківських установ, проведені компанією GFK Ukraine, майже 70% пластикових карт, емітованих банками, відкриваються не з ініціативи співробітника, а саме з ініціативи роботодавця, - зазначають в" Комітеті захисту фінансових прав ". - Масові "переклади" з одного банку в інший, які переживають сьогодні численні бюджетні організації, народжує безліч питань про те, наскільки законно позбавляти людей права обирати банку, в якому буде найзручніше обслуговуватися ".

В ході реалізації проекту чиновники, всі бюджетні підприємства, організації та будь-яка людина отримає доступ до всієї нормативної базі, яка регулює реалізацію зарплатних проектів, рекомендаціям щодо співпраці з банками, документам і практичним напрацюванням.

В першу чергу, організатори акції звертають увагу на те, що Закон України «Про оплату праці» (ст.24 і ст.25) прямо вказують, що кожна людина має право самостійно розпоряджатися своєю зарплатою і містять пряму заборону кому б то не було заважати працівнику розпоряджатися зарплатою. Таким чином, адміністрація підприємства/організації при виборі обслуговуючого банку повинна максимально врахувати інтереси своїх працівників. При цьому порушення принципу добровільного вибору банку та передача персональних даних працівників банківським установам без відома людини є кримінальним злочином.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ