Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Розстановку військових під кордоном, що призвела до значних втрат солдатів та техніки, планував Генштаб, - Парубій

У липні військові 24-ї та 72-ї механізованих бригад, а також 79-ї бригади десантників потрапили у щільне кільце під кордоном та протягом місяця піддавалися постійним обстрілам важкої артилерії з території Росії. В результаті чого бригади зазнали значних втрат в живій силі та техніці. Однак за це ніхто не відповів.

Сьогодні, 1 жовтня, під час прес-конференції у Львові екс-секретар РНБО. четвертий номер у списку "Народного фронту"  Андрій Парубій, відповідаючи на запитання Гал-інфо з цього приводу повідомив, що планування та розстановкою сил займається виключно Генштаб під керівництвом Віктора Муженка.

«Я часто порушував це питання на найвищому рівні. Не зрозуміло було, чому військові частини поставили у безпосередній близькості до кордону. Зновуж таки, слід розуміти, що планування та розстановкою сил займається суто Генштаб. Парламентська комісія, яка розслідує причини трагедії під Іловайськом, також досліджує і це питання. Ми працюємо над виявленням усіх тих фактів, які призвели до таких втрат. Сподіваюсь, що всі ці справи будуть розслідувані і винні будуть покарані», - сказав Андрій Парубій.

Фото - Сергія Бобри, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ