Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У Львові розпочав роботу Форум громадський ініціатив «Західна Україна після майдану»

Сьогодні, 1 жовтня, у Львові розпочав роботу Форум громадських ініціатив «Західна Україна після майдану». Організатор - міжнародний фондом«Відродження».

Як повідомила Оксана Дащаківська, керівник Західноукраїнського представництва Міжнародного Фонду «Відродження», на заході будуть заслухані різні доповіді широкої тематики: суспільні цінностей, побудова громадянського суспільства, громадянський рух.

Оксана Дащаківська: "Форум покликаний визначити виклики сьогодення, які стоять перед громадянським суспільством. Сьогодні як ніколи важливо громадським активістам об’єднатися, навчитися ділитись досвідо, адже це розширює можливості для реалізації своїх потреб".

Як зазначив Євген Бистрицький, виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження», після майдану жодна влада вже не зможе зачинитися так, як це могла робити попередня. І тепер, коли мова йде про реформи в державі, то говорять про залучення громадськості, в Кабміні, опрацьовуючи ті чи інші, рішення звертаються до представників РПР, озираються, а що скаже громадськість.

"За нашими підрахунками, - зазначив Є.Бистрицький, - у новому складі парламенту буде 17 – 20 громадських активістів. І важливо, аби вони демонстрували нову якість політики. Натомість в громадському секторі з’явилося нове покоління лідерів, які також привносять позитивні зміни".

На Форумі передбачена групова робота, під час якої учасники розглянуть такі проблеми: волонтерські рухи з допомоги війську, пораненим; інтеграція, робота з переселенцями, освітні проекти; реформи та моніторинг влади; вибори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ