Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В оточенні Обами є впливові російські лобісти, - професор Жизневський

Санкції дуже впливають на імідж Росії. Раніше всі думали, що Росія це країна, з якою можна працювати. Тепер думка змінилася. В Росію не йдуть західні інвестиції. Серед американців побутує переконання, що інвестиціями потрібно підтримати Україну. Американські сенатори вже говорять про те, що триває нова холодна війна. Сенатори Маккейн та інші зявляють про це на американському телебаченні. Про це сьогодні, 1 жовтня, під час Громадського мовлення Львівського прес-клубу розповів Олександр Жизневський, професор економіки, менеджменту і маркетингу університету в Мериленді (США) і Українського вільного університету в Мюнхені (ФРН).

Водночас, зауважив він, російські лобісти мають в США великий вплив. Зокрема, один з лобістів Росії і екс-президента України Януковича є братом радника президента Обами.

«Росіяни мають у США свої піар-компанії, це лобісти, які заробляють в Вашингтоні великі гроші. Ці лобісти мають великий вплив на сенаторів і також на президента США», - зазначив Олександр Жизневський.

За словами Жизневського, великий вплив на думку мешканців Сполучених Штатів має російський канал «Раша тудей», завдяки якому багато американців думали, що Україна – це частина Росії і там всі розмовляють російською.

«РТ подає викривлену картинку подій в Україні, але водночас старається бути таким, щоб люди і повірили. Але це важко, бо американці бачать й інші канали, там інша картина конфлікту між Україною і Росією. Українських загальноамериканських каналів нема. Україна повинна мати такий канал, як РТ, бо про Україну багато американців не знають нічого», -- додав він.

Також викривлена думка про події в Україні і в мешканців європейських країні, зокрема, Німеччини, завдяки колишнім вихідцям з НДР і колишнім членам східнонімецької компартії.

«Серед німців багато русофілів. Навіть є один німецький науковець, який стверджує, що Росія напала на Україну, бо НАТО підійшло надто близько», - зазначив професор Жизневський. 

espreso.tv

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ