Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Геращенко пояснив, чому Шуфрича хотіли викупати в сміттєвому баку

Ворон ворону око не виклює, або чому вчора Шуфрича хотіли викупати в сміттєвому баку.

Про це на Фейсбук написав Anton Gerashchenko.

"Факт купання окремих представників українського політикуму в сміттєвих баках, це є наслідок відсутності віри значної частини суспільства в можливість покарання окремих осіб, захищених депутатською недоторканністю або іншим статусом, від покарання за свою антиукраїнську позицію або інші злочини.

Це наслідок не віри суспільства в те, що Майдан бодай щось змінив у правоохоронній та судовій системі держави.

Після Майдану єдиним народним депутатом, з якого під колосальним тиском суспільства була знята недоторканність, став Олег Царьов, на якому, як то кажуть, клейма не було де ставити. І то за нього проголосувало лише 235 депутатів з 450. Тобто 215 народних обранців таким Олега Царьова не вважали.

Купання в сміттєвих баках або по-іншому українська версія суду Лінча доповнена і покращена, - це відповідь частини суспільства на відсутність дієвих заходів з боку Верховної Ради, правоохоронної та судової системи щодо правової оцінки дій тих чи інших небожителів. А також на те, що сама по собі правоохоронна і судова система стала недоторканною для зведення рахунків, крім покарання дрібних сошок.

В Україні не був ні разу притягнутий до відповідальності ані начальник міліції обласного рівня,  ані обласний прокурор, і лише пару раз під замовне правосуддя потрапив одіозний голова Львівського Апеляційного Адміністративного суду Зварич і голова Херсонського обласного суду, і то швидше за все за те, що вчасно не передавали нагору і крисятничали не за поняттями.

А гучні справи по Тимошенко, Луценку і так далі були явним зведенням політичних рахунків.

Українці, що стоять на Майдані, хочуть побачити дієву роботу захисних систем держави, як наприклад в США, де мер Детройта отримав 18 років в'язниці (тільки не смійтеся) за розкрадання 800 тисяч доларів. Або як у випадку з губернатором штату Іллінойс, який отримав 14 років в'язниці за спробу продати місце сенатора від штату. Або як у випадку з дочкою губернатора штату Техас Джорджа Буша, яка зайшла в бар випити пива і обдурила адміністрацію, сказавши, що їй вже є 21 рік. (Уявіть собі, в США за цим строго стежать і карають тих, що провинився). За цей доньці губернатора дали кілька тижнів суспільно корисних робіт, здається, послали сміття підмітати на вулицях. І тато нічого не зміг зробити!

До речі американська правоохоронна система давно працює і на Україну!

Павлу Лазаренку дали 14 років в'язниці за смішно сказати - відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом. Дмитро Фірташ вже півроку перебуває під арештом в Австрії за підозрою в дачі хабарів індійським офіційним особам в цілях підвищення цін на ринку оксиду титану.

Хто б у нас на таке звернув увагу?!

Може попросити американців приїхати до нас і налагодити системи правосуддя...?

Я за те щоб ми вчилися на Заході всьому хорошому що там є і змінювали Україну в кращу сторону, ніж влаштовувати від безнадійності Піар акції з купання одіозних особистостей в смітті.

Так, Шуфрич зазнав учора п'ять хвилин страху, болю і ганьби.

Але чи можна порівняти це з 10 роками позбавлення волі за свою антидержавну та антиукраїнську позицію? Ні, не можна порівняти!

З іншого боку, а хто має вирішувати - кого потрібно занурювати в сміттєві бак, а кого ні? Ярош? Петренко? Іваненко?

І що робити, якщо особа, яка чинить опір купанню в сміттєвому баку, випадково / не випадково вдариться двічі головою об асфальт і помре від перелому основи черепа?

Той, хто цю особу пару разів вдарить головою об асфальт - це буде злочинець або народний герой?

Я вважаю, що буде злочинець, адже нікому не дозволено на свій розсуд вирішувати, кого стратити, а кого милувати.

З іншого боку, якщо всі легітимні інститути влади Президент і нова Верховна Рада не зроблять висновків з того, що відбувається зараз з самосудами, то загострення пристрастей досягне незабаром апогею і тоді купання в сміттєвих баках згадуватимуть як милий жарт або витівку....

П. С. Самосуд в 21 столітті - це шлях в нікуди.

Європа пройшла цей шлях ще більш як 200 років тому, коли в часи Великої Французької Революції людей знищували за ознаками відношення до дворянства.

Голландія одна з перших буржуазних демократій пройшла це 350 років тому, коли в 1670 якомусь році розлючений натовп на вулицях Гааги буквально на частини розірвав тодішнього прем'єр міністра Голландії за звинуваченням у зраді та здачі інтересів Англії, з якою велися тривалі і кровопролитні війни.

Візьмемо для прикладу випадок з купанням в смітті народного депутата Пилипишина, обраного з другої спроби, який переміг в боротьбі з кандидатом від партії Свобода.

Він звичайно сучий син, але він проголосував за зупинку кровопролиття 20 лютого. За зняття недоторканності з Олега Царьова. А 16 січня в день "ручного голосування" за драконівські закони Януковича він не був зареєстрований в залі, хоча його прізвище записали в число тих, що голосували.

Його послужний список не можна порівняти з послужним списком Шуфрича. Якщо зважити, що він не виступав на підтримку Росії, а на майдані кажуть, чимось допомагав нам.

Я ніколи не був знайомий з Пилипишиним і не являюсь його адвокатом.

Але приклад Пилипишина показує, що якщо схвалювати самосуд в тому вигляді, в якому його підносить ультра патріотична частина суспільства, то під нього підпадуть навіть ті, хто допоміг зупинити тирана в той момент, коли 225 "народних обранців" в кривавий день 20 лютого, сиділи тихо , як миші під підлогою, очікуючи, в який бік хитнеться маятник. І схоже їм було наплювати на те, скільки ще українців загине в той день....

П. П. С. У справі Шуфрича Одеської обласної міліцією розпочато кримінальне провадження за статтею 296 ч.2 - Хуліганство".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ