Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Турянський звертатиметься до Міноборони щодо ротації третього батальйону

Сьогодні, 1 жовтня, т.в.о. голови ЛОДА зустрівся з представниками матерів та родичів солдат третього батальйону територіальної оборони Львівщини Оксаною Синицею і Мартою Бухтяк. Близькі солдат висловили прохання провести ротацію військовослужбовців та вивести третій батальйон із зони проведення АТО.

За словами Юрія Турянського, це питання не є в компетенції Львівської ОДА, однак сьогодні ж керівник Львівщини звернеться з листом до Міністерства оборони України з проханням щодо проведення ротації.

«Жодних військових завдань я не можу ставити перед батальйоном. Третій батальйон знаходиться у підпорядкуванні вищого військового керівництва, а не голови ОДА», - сказав Юрій Турянський.

Водночас Львівська ОДА є відповідальною за матеріально-технічне та фінансове забезпечення військовихтретього батальйону. “За рахунок інших статей обласного бюджету, ми виділяємо кошти для потреб батальйону”, - зазначив керівник Львівщини. За інформацією військових, матеріально-технічне забезпечення батальйону є на належному рівні.

Під час зустрічі сторони домовилися про сприяння ОДА в наданні юридичної адреситретьому батальйону територіальної оборони. Це стане фундаментом для проведення у майбутньому ротації, дозволить вирішити питання з виданням різноманітних довідок, надання інформації про військових тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ