Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Матері і дружини вимагають провести ротацію 3-го батальйону тероборони Львівщини

Сьогодні, 1 жовтня, у Львові родичі солдатів третього батальйону територіальної оборони Львівщини пікетували Львівську ОДА – на короткий час перекрили рух на вулиці Винниченка.

Понад 100 людей, більшість з яких – матері та дружини мобілізованих солдатів, вимагали, щоб їхніх чоловіків повернули додому, а головне, щоб вивели з району бойових дій зони АТО.

Жінки стверджують, що бійців неправдою тримають більше ніж 3 місяців в Луганській області. Крім того, солдати розповідають своїм рідним, що не готові йти на передову, бо не пройшли повноцінної бойової підготовки.

Михайло Садовий, батько 23-річного мобілізованого солдата, повідомив: «Військослужбовців батальйону без попередження спрямували в зону бойових дій. Попередньо підрозділ створювався для охорони особливо важливих об’єктів Львівської області. Солдати проходили вишкіл наЯворівському полігоні,а потім їх обманом скерували на Луганщину».

Як стверджуютьорганізатори пікету, було написано уже не одну заяву, але все без толку.

«Написали звернення до прем’єр­-мністра Арсенія Яценюка, міністра оборониВіталія Гелетея та генпрокурора Віталія Яреми, також чекаємо на відповідьвід міського голови Львова Андрія Садового», - повідомила одна з організаторів пікету Катерина Гащук.

«Їм обіцяли, що вони їдуть на 45 днів, максимум на 60, однак вже пройшло 90. Мій син йшовохороняти Львівську область,а не на війну»,- сказала мати солдата, львів’янка Ніна.

Прийшли на пікет і самі бійці третього батальйону, яких було поранено на Луганщині. Андрій розповів: «Нас по тривозі підняли і через два дні ми вже були на Сході. Черездва місяці мене було поранено, тому повернувся додому». Його товари по службі Руслан не вірить обіцянкам керівництва: «Обіцяли, що ми не будемо брати участь в бойових завдання, не побачимо ні одного сепаратиста. Однак сталось так, що хлопці були на передовій, 500 метрів від Росії»

Старшина, прапорщик другої роти Ігор Петрів зазначив: «Спочатку бійці повинні були охороняти тількитериторію Львівської області. Але через деякий час нас скерувуали спочатку в Харківську область, а потім черезмісто Чагуєв – до Луганська».

До пікетувальників вийшов голова обласної Львівської ради Петро Колодій. Посадовець запросив ініціативну групув облраду. Відповідаючи на питання родичів військослужбовців, чи може Львівська обласна радавплинути на ротацію солдатів, Колодій повідомив, що напише відповідні звернення до вищих органів влади .

Згодом Юрій Турянський зустрівся з представниками родичів солдатів 3-го батальйону територіальної оборони Львівщини Оксаною Синицею і Мартою Бухтяк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ