Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Євромайдан SOS»: світ має визнати «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями

Громадська ініціатива «Євромайдан SOS» вимагає від уряду України зробити реальні кроки для визнання «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями на міжнародному рівні. Про це ідеться у заяві, яку громадські активісти оприлюднили сьогодні в Україні і передали учасникам сесії ПАРЄ, яка розглядає нині українські проблеми на сесії у Страсбурзі.

Як повідомила Радіо Свобода координатор «Євромайдан SOS» Олександра Делеменчук, попри постійну риторику щодо терористичного характеру цих незаконних формувань, жодних ефективних дій на міжнародному рівні не спостерігається.

«Ми вважаємо, що у діях так званих «ДНР» і «ЛНР» наявні ті ознаки, які наявні у діях терористів і терористичних організацій. А саме – вони використовують людей, людські життя, зі зброєю у руках, для того щоб досягати своїх політичних й інших цілей. Уряди України та інших держав мають зробити кроки для того, щоб на законодавчому рівні визнати ці угрупування терористичними організаціями», – зазначила Делеменчук.

Відповідно до встановлених у міжнародному праві процедур, Україна має подати до ООН і ЄС пакет документів, які б чітко ідентифікували «ЛНР» і «ДНР» як терористичні організації, вважають в «Євромайдан SOS».

Активісти також зазначили, що після ухвалення Верховною Радою 16 вересня суперечливих законів, українська громадськість «перестала розуміти» стратегію органів влади щодо цього питання.

Влада України визнає угруповання бойовиків «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями.

radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ