Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Хто «кришує» Львівське летовище?

2 жовтня трудовий колектив Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького» скликав загальні збори, аби висловити недовіру керівництву. Воднораз біля старого терміналу з’явилося кілька десятків новоявлених «тітушок» у камуфляжі.

Виглядало на те, що молодики намагалися зірвати збори. Вони перекидали сміттєві баки та зривали транспаранти, які принесли із собою працівники летовища. Більше того, за словами останніх, з приходом нового директора на летовищі з’явилися «смотрящі».


«Керівництво приводить своїх людей, наших звільняють. Наглядачів і керівництва вже більше, як самих працівників. Майже двісті людей звільнили просто без пояснення. Добре, що ця ситуація вже набрала розголосу, бо вже не було сили терпіти», - розповіла Анна Гачаківська, працівниця аеропорту, яку звільнили.

На збори працівники аеропорту запросили народного депутата України Ігоря Васюника. Ось його коментар: «Побувавши на зборах трудового колективу, для мене є очевидним той факт, що на державному підприємстві Львівського аеропорту є нечесні керівники, які хочуть довести підприємство до банкрутства.  Вони підписують угоди заднім числом,  вимивають державні кошти, переводять рахунки в приватні банки і укладають угоди зі страховими компаніями, які зареєстровані на офшорах. І є очевидним той факт, що голова профкому прикриває всю цю вакханалію. Я негайно проінформую голову Служби управління безпеки у Львівській області, прокурора Львівської області, а також особисто прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. З цим треба наводити порядок. І повірте мені, порядок буде наведений, нежважаючи ні на що. Рішення повинні приймати по всіх зловживаннях, які є у Львівському аеропорту, я маю довідку по кожному зловживанню. Рішення повинна  приймати Генеральна прокуратура».

Прийшли підтримати колектив аеропорту і майданівці. «Запрошення на збори прийшло нам від ради трудового колективу, тут є підписи членів трудового колективу. Люди до мене звернулися як до людини, яка займається проблемами аеропорту ще з березня місяця. Люди вимагають реальних речей. І ми залучили нашу громадську організацію, щоб привернути увагу журналістів. Чому інші організації не борються за справедливість разом з нами, а намагаються влаштувати провокацію, я не розумію» - розповідає Олександр Лабецький, керівник ГО Українська спілка активістів Майдану "Нескорені".

Тим часом молодики  одразу після виступу майданівців розійшлися, а з ними якось синхронно зник і Роман Лобода, заступник начальника «Укртрансінспекції»...

Як повідомили представники народного депутат Ігоря Васюника,  СБУ у Львівській області, прокуратура Львівщини та прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк уже отримали звернення від трудового колективу Львівського аеропорту та народного депутата України Ігоря Васюника щодо проблем в аеропорті. На підприємстві мають пройти непланові перевірки.

А щодо зборів, то від керівництва нічого путнього люди так і не почули. Натомість профспілковий комітет аеропорту постановив: 1. Делегувати до міністра транспорту 4 осіб з профкому. 2. Висловити недовіру 4 працівникам, які належать до складу керівництва, а також в.о гендиректора Кузнецову. 3. Розірвати трудову угоду з п. Нестеренком та заборонити йому доступ до підприємства. 

Борис Сергієнко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ