Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Батальйон Нацгвардії імені Генерала Кульчицького повернувся із зони АТО. Фото

Учора, 6 жовтня, бійці батальйону Національної гвардії України імені генерала Сергія Кульчицького, повернулися з зони проведення АТО. Батальйон був сформований на базі внутрішніх військ переважно з майданівців, що першими пішли добровольцями на схід. Вони зустріли супротивника боєм та стримували наступ з квітня цього року.

На плацу військової частини в Києві бійців зустріли їх рідні, близькі, військові побратими, командування, та вище керівництво МВС. Урочисті заходи розпочались хвилиною мовчання та зачитуванням імен усіх полеглих бійців батальйону.

До присутніх звернувся Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, який наголосив, що Україна та її народ розраховують на таких бійців, справжніх патріотів-добровольців. "Саме ви будуєте нову Україну, за яку воюєте нині", - зазначив Міністр.

Згідно з наказом Арсена Авакова, бійців батальйону за відданість, хоробрість та мужність нагородили відомчими відзнаками. Також подяками відзначили волонтерів, що допомагали та продовжують допомагати бійцям батальйону постачаючи одяг, їжу та медикаменти, засоби індивідуального захисту, та інше. Усі рядові бійці отримали підвищення в званні до старшого солдата.

Після повернення з зони АТО бійці отримають заробітну плату та премію в розмірі 3-х тисяч гривень. Вони перебуватимуть у невеликій відпустці, та, за рішенням керівництва, повернуться на передову. Перед черговою відправкою в зону АТО їм пообіцяли забезпечити новою формою єдиного зразка.

Зазначимо, що батальйон був сформований на початку весни з колишніх військовослужбовців внутрішніх військ та майданівців, що висловили бажання захищати Україну. Батальйон був сформований за безпосереднього сприяння генерала Сергія Кульчицького. Після загибелі бойового генерала 29 травня цього року неподалік гори Карачун батальйон був названий у його честь.

Фото та відео - Сергій Бобра, Гал-Інфо




Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ