Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Львові пройде доброчинна презентація фільму «Наша Надія»

Сьогодні, 9 жовтня, у львівському кінопалаці «Коперник» відбудеться показ фільму «Наша Надія» про героїчну українську льотчицю Надію Савченко, яка потрапила в полон до російських терористів.

Режисер документального фільму –Володимир Тихий. «Наша команда прийняла рішення реалізувати безпрецедентно широку демонстрацію цієї картини саме в кінотеатрах, а не на ТБ-екранах. Ми хочемо поспілкуватися з людьми та представити їм свіжий, незаангажований документальний погляд на події», - розповів на прес-конференції режисер Володимир Тихий.

За його словами, показ фільму відбудеться в жовтні відразу в десяти містах України.

Віра Савченко, сестра льотчиці, розповіла, що фільму має відкрити очі людям, які не до кінця ще зрозуміли, що відбувається насправді. «Це не реаліті-шоу іне нова картина, яку треба обов’язково подивитися». За словами Віри Савченко, мета фільму не тільки сприяти звільненню Надії Савченко з російського полону, а також допомогти іншим полоненим солдатам.

«Надія Савченко - одна з персонажів фільму. У фільми знято також маму і сестру легендарної льотчиці, які розповідають про дівчину, а також бійців, що воювали разом з нею», - розповів режисер.

Власне, у фільмі розповідається про події, які почалися в Україні ще навесні, коли Росія окупувала Кримський півострів. Весь сюжет побудований навколо постаті українського пілота Надії Савченко. Спершу режисер знімав хроніку про добровольчі батальйони, і тоді, Надія Савченко не було головною героїнею. В процесі роботи з’явилася Надія – як героїня, яка уособлює ідею боротьби і непокори.

Планується, що покази в усіх містах будуть благодійні. Всі зібрані кошти підуть на допомогу дітям загиблих бійців батальйону «Айдар».

Довідка.

Надія Савченко – старший лейтенант Збройних сил України, доброволець батальйону «Айдар». Брала участь у боях під Луганськом, де 18 червня потрапила в полон до російських терористів. Пізніше її вивезли до Росії, де й «намалювали» кримінальну справу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ