Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Закон про статус Донбасу набув чинності

Закон опублікований в офіційній парламентській газеті "Голос України" 18 жовтня і набирає чинності з дня його опублікування.

Як відомо, 17 жовтня президент Петро Порошенко підписав відповідний закон. Документ визначає тимчасовий порядок організації місцевого самоврядування, діяльності органів місцевої влади в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Особливий порядок на зазначених територіях запроваджується Законом тимчасово, на 3 роки, з дня набрання ним чинності.

Законодавство України у окремих районах Донецької і Луганської областей на період дії особливого порядку місцевого самоврядування діє з урахуванням особливостей, визначених цим документом.

Управління у містах, селах і селищах здійснюється територіальними громадами через органи місцевого самоврядування відповідно до Конституції та Законів України.

Повноваження місцевих рад і посадових осіб, обраних на позачергових виборах, призначених Верховною Радою України Законом № 1680-VII, достроково не припинятимуться.

Позачергові вибори депутатів районних, міських, районних у містах, селищних, сільських рад, сільських, селищних і міських голів у окремих районах Донецької і Луганської областей призначаються на 7 грудня 2014 року.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ