Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Українська делегація завдання на Мілан виконала - Президент

Українська делегація завдання на Мілан виконала - Президент в інтерв'ю журналістам українських телеканалів.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що українська делегація виконала ті завдання, які ставила перед собою під час візиту до Мілану.

"Україна приїхала туди з дуже важливою метою - нам треба було зберегти мир. Ні в якому разі не дати можливість переглянути Мінські домовленості. Забезпечити сталий мирний процес", - сказав Глава держави в інтерв'ю журналістам українських телеканалів.

"Всі учасники консультацій заявили про те, що наш Мирний план, Мінські документи, включаючи і Протокол, і Меморандум, є базовими", - відзначив Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що всі учасники переговорів наголошували на важливості реалізації всіх без виключення пунктів Мирного плану, у тому числі - на проведенні місцевих виборів в окремих районах Луганської та Донецької областей виключно за українським законодавством. "Так звані фейкові вибори, другого листопада чи іншого дня, якщо вони проводяться не у відповідності із українським законодавством, без дотримання режиму припинення вогню, без міжнародних спостерігачів не можуть і не будуть визнані жодним із учасників консультацій", - наголосив він.

Президент повідомив, що під час зустрічей у Мілані європейські лідери продемонстрували повну підтримку України. "На сьогоднішній день є тверда і чітка позиція, що без реального прогресу, сталого миру, виконання всіх пунктів Мінського меморандуму питання про зняття санкцій ставитися не буде, - сказав Глава держави і додав, - Європейський Союз продемонстрував, що є єдність всередині ЄС і солідарність з Україною".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ