Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент доручив сформувати проект коаліційної угоди

Президент України відзначає важливість невідкладного формування у майбутньому Парламенті потужної коаліції демократичних сил.

В інтерв'ю українським телеканалам Глава держави повідомив, що дав своїй політичній силі завдання підготувати проект коаліційної угоди, в якій мають бути зазначені чіткі принципи і критерії, для чого створюється коаліція.

"Якщо ми сформуємо коаліцію політичних сил, які базуються на європейській інтеграції, "Стратегії реформ – 2020", швидкому та ефективному запровадженні судової реформи, боротьбі з корупцією, запровадженні сприятливого інвестиційного клімату - тих речей, без яких Україна не виживе, - ласкаво просимо спільно формувати команду", - сказав Глава держави.

При цьому Глава держави зазначив, що не допустить, щоб, як у минулому, коаліція створювалась для розподілу посад.

Петро Порошенко запевнив, що після виборів консультації щодо коаліції будуть короткими з огляду на необхідність формування нового Уряду, перед яким постануть надважливі завдання. "Є домовленість про те, що місія МВФ прибуде до Києва у середині листопада за умови, що буде призначений новий Уряд. Не пізніше середини грудня ми маємо отримати рішення Ради директорів МВФ щодо нової програми фінансування", - повідомив Петро Порошенко. Також, за словами Президента, Україна має "дуже щільний графік імплементації Угоди про асоціацію". "Також вже новий Уряд має продемонструвати прогрес у виконанні плану дій щодо введення безвізового режиму з ЄС", - відзначив Глава держави.

Прес-служба Президента України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ