Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Нємцов назвав 10 причин для повернення Криму Україні

Крим – невизнана в світі територія, що прирікає її на животіння за прикладом Придністров'я, Осетії, Абхазії. Про це в неділю, 19 жовтня, заявив російський опозиціонер Борис Нємцов.

"1. Захоплення Криму було незаконним і порушувало принаймні два найважливіших міжнародних договори – Будапештський меморандум «Про без'ядерний статус України» 94 року та Договір «Про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною» 97 року, пролонгований Путіним – Медведєвим у 2010 році. Порушення Будапештського меморандуму ламає всю міжнародну систему нерозповсюдження ядерної зброї, так як в обмін на без'ядерний статус Росія гарантувала Україні її територіальну цілісність.

2. «Референдум» в Криму був проведений по чуровські-путінські і ніколи не буде визнаний у світі.

3. Громадська думка кримчан явно проросійська. Це факт, який використовує Путін для виправдання захоплення півострова.

4. Права кримськотатарського народу – корінного народу півострова – грубо порушуються. Лідери кримських татар піддаються репресіям і гонінню, а Мустафі Джемілєву заборонено в'їзд до Криму зовсім. Мова йде про народ чисельністю 300 тисяч чоловік, який не так давно пережив жорстокі сталінські репресії та депортації.

5. Крим – невизнана в світі територія , що прирікає її на животіння. Прикладів маса – Придністров'я, Осетія, Абхазія.

6. У Росії немає грошей, щоб швидко налагодити сухопутне сполучення і облаштувати Крим.

7. Проблема Криму повинна бути вирішена мирним шляхом. Військового вирішення питання не існує.

8. Кримське питання має стати предметом переговорів Росії і України за участю Євросоюзу. Основа для діалогу є. Путіну потрібне скасування санкцій і зняття ярлика ізгоя, Україні потрібні гроші і збереження єдності країни, а Європі потрібен мир і передбачувана політика на східному напрямку.

9. Захоплення Криму дуже боляче вдарило по економічним інтересам Росії і погіршило її міжнародне становище. Знизився рівень життя громадян Росії. Економічний спад, зростання цін, санкції – результат путінської авантюри.

10.Агресивна по відношенню до Україні політика призвела країну до міжнародної ізоляції і тому Кремль змушений йти на уклін до Китаю. Росіяни – великий європейський народ, який Путін веде в китайське рабство. Така перспектива згубна для Росії", – вважає політик.

Борис Нємцов

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ