Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Українське "Плем'я" здобуло нагороду Лондонського кінофестивалю

Фільм "Плем`я" Мирослава Слабошпицького вперше в історії України здобув приз "Сазерленд Трофі" Лондонського кінофестивалю BFI London Film Festival як переможець у номінації найоригінальніших та найсильніших режисерських дебютів First Feature Competition.

"На "Сазерленд Трофі" цього року номінувалася розмаїта й цікава лінійка фільмів з усього світу, але картина "Плем'я" Мирослава Слабошпицького зарекомендувала себе як найоригінальніша й найпотужніша з-поміж усіх претендентів", - зазначили представники оргкомітету конкурсу.

"Це сміливий і дуже фаховий дебют Мирослава Слабошпицького в якості сценариста і режисера, і він свідчить про нього як про справжнього кінорежисера з авторським почерком. Для нас задоволення і честь віддати належне цій роботі", - додали в оргкомітеті кінофестивалю.

Переможець  Лондонського кінофестивалю - "Левіафан" російського кінорежисера Андрія Звягінцева, висунутий цього року на здобуття "Оскара".

Лондонський кінофестиваль - один з найбільших і впливових міжнародних кінофорумів Великобританії. Проводиться щорічно з 1956 року в другій половині жовтня - на початку листопада в Лондоні. Організатором фестивалю є Британський інститут кіно, основним спонсором - газета The Times.

Цього року на кінофорумі представлено понад 248 фільмів із різних країн світу.

Телекритика

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ