Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лавров розповів про добру Росію і підлу Америку

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров стверджує, що Росія прагне у зовнішній політиці до справедливості і відмови від ідеології.

"Ми хочемо співпраці, але рівноправної, аби зі сфери зовнішньої політики пішла ідеологія і не було спроб жертвувати економікою заради досить сумнівних односторонніх геополітичних цілей", - сказав Лавров. Цю заяву можна було б сприйняти з ентузіазмом, якби йшлося про позицію РФ по відношенню до України, але тут російський міністр говорив про США і західні санкції.

Він визнав, що санкції "завдають певних збитків", але пояснив політику Росії тим, що вона, за його словами, відстоює "справедливість, рівноправ'я і демократичний характер міжнародних відносин".

Розмірковуючи про відносини РФ і США, Лавров наголосив, що Вашингтон вважає себе вправі карати країни, коли ті чинять не так, як йому хочеться. "Життя все одно учитиме. Такий інерційний імперський підхід до світових справ неминуче коригуватиметься, але це займе тривалий час", - сказав він.

Російський міністр заявив, що Захід прагне "переробити Росію, змінити її позицію по ключових, найбільш принципових для нас питаннях і змусити прийняти позицію Заходу". "За великим рахунком, нам говорять змінити нашу політику і підходи. Добре б, якщо нам пропонували б шукати щось разом. Але нам говорять - ми, мовляв, знаємо, як потрібно діяти, і ви це повинні зробити", - обурився Лавров.

Лавров також наголосив, що "жодні критерії й умовляння такого роду виконувати і погоджувати не будемо".

При цьому він учергове нагадав про необхідність конституційної реформи в Україні і врегулювання ситуації з "ополченцями", не згадуючи ролі Росії у розв'язуванні війни. "Те, що відбувається зараз у відносинах між нашими президентами, підтверджує, що ми все одно знайдемо вихід з нинішньої кризи і допоможемо українським братам домовитися про те, як їм улаштовувати свою країну. Підтримуватимемо усі зусилля із виконання досягнутих домовленостей, у тому числі мінських, які почали виконуватися, а також тих, які досягалися за участю Росії, США і ЄС ще у квітні ц.р. у Женеві, де українські колеги узяли на себе зобов'язання негайно почати загальнонаціональний всеосяжний відкритий і підзвітний діалог по конституційній реформі за участю усіх регіонів і політичних сил України", - сказав він.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ