Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міноборони закуповує для військових ідентифікаційні жетони

Департамент державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України проводить процедуру закупівлі ідентифікаційних жетонів для забезпечення військовослужбовців, які виконують завдання в районі проведення антитерористичної операції. Такою є відповідь Міністерства оборони України на звернення голови Львівської обласної ради Петра Колодія щодо необхідності забезпечення українських військовослужбовців ідентифікаційними військовими жетонами, повідомила прес-служба Львівської облради.

Нагадаємо, що у зверненні очільника обласної ради від вересня 2014 року, Петро Колодій, зокрема, зазначив, що використання жетону у Збройних Силах України допоможе вирішити проблему встановлення особи поранених та загиблих військовослужбовців і, водночас, зменшить кількість випадків, коли така ідентифікація ускладнена чи не може бути проведена.

«За період проведення антитерористичної операції станом на сьогодні загинуло понад 800 військовослужбовців Збройних Сил України. Непоодинокими є випадки, коли після загибелі тіло військовослужбовця є досить складно ідентифікувати.

Однією з причин виникнення цієї проблеми є те, що військовослужбовці Збройних Сил України не забезпечені відповідними військовими ідентифікаційними жетонами з водо- та вогнетривкого матеріалу, на яких зазначався б необхідний мінімум даних, достатніх для ідентифікації військовослужбовця у випадку поранень, загибелі чи значного пошкодження тіла», – йдеться у зверненні голови Львівської обласної ради до Міністра оборони України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ