Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

121-й округ: хай за нас працюють Порошенко, Ляшко і Надя Савченко

Дива твої, Господи! Вже другу виборчу кампанію поспіль «щастить» 121-му округу з кандидатами. Два роки тому на бренді об’єднаної опозиції звідси тріумфально в’їхав до Верховної Ради Роман Ілик. Хоч як звивалися його суперники та все дарма: не схотів народ орієнтуватися на «фейси», нікому не повірив, але проголосував за «торгову марку». По всій Україні тоді сповна проявився феномен політичного бренду! Однак минуло два роки, але Дрогобицький район «заклинило» капітально, і сьогодні тут ми маємо те саме, просто якесь «дежа вю».

«Батьківщина» та Роман Ілик

Кажуть, Роман Ілик перед виборами був у тяжкій депресії. Повз прохідного місця у списку "Батьківщини" його «прокотили» друзі-однопартійці. Та й де ж воно сьогодні в «Батьківщині» те прохідне місце? Залишалось одне: повертатися на округ. Але округ фактично підтримав не його, а об’єднану опозицію. Було очевидно, що не так вже й багато виборців проголосують безпосередньо за Романа Ілика без бренду. А Ляшко з Порошенком понависувають своїх кандидатів! І все, гаплик. Хоч бери та й назад у стоматологи… Аж тут пощастило! Порошенко з Ляшком висунули в окрузі таких кандидатів, що в Романа Ілика відлягло від серця. Та чи не зарано?

Радикальна партія Олега Ляшка та Ігор Курус

«Вічний кандидат» 121-го округу Ігор Курус, судячи з усього, пролетить фанерою над Дрогобичем і цього разу. Два роки тому він вбухав астрономічну суму у вибори, але отримав на виході кілька відсотків голосів. Та найгірше, на фінал Ігор Курус з пересердя з багатьма побив горщики, заявивши, що ніколи більше не вернеться на округ. І поїхав до Києва, на місце своєї постійної дислокації. Та щойно зажевріла на обрії перспектива дострокових виборів – передумав. Прооте цього разу повів себе більш розважливо: якщо люди голосують за бренди, потрібен бренд – і все буде люкс! Про те, як Ігор Курус добував собі у Києві статус висуванця від Радикальної партії, широко відомо у вузьких колах. Внаслідком цього добування і за підсумками радикальної внутрішньопартійної боротьби не при ділі виявилися одразу двоє гідних чоловіків: президент одної львівської будівельної корпорації, який, кажуть, з горя пішов «у глибокий штопор», а також екс-мер Львова, який до пуття так і не зрозумів, що, власне, сталося. А ось що – «радикальне повернення Куруса на рідне попелище». Всім вила!

«Блок Петра Порошенка» і Михайло Коваль

Мабуть, більш непідходящу кандидатуру для 121-го округу від «Блоку Петра Порошенка» вигадати було складно. Бізнесмена із загальною середньою освітою Михайла Коваля, на відміну від тих самих Романа Ілика і Ігоря Куруса, до округу не прив’язує абсолютно нічого. Можна лише здогадуватися, що стало причиною такого рішення центрального київського штабу партії Президента. І все ж, сам кандидат, схоже, цілком упевнений в тому, що в «перегонах халявщиків» «халява» буде на його боці.

Загальною рисою всіх трьох «кандидатів-халявщиків» 121-го округу є цілковита впевненість у тому, що занісши куди треба і що треба в Києві й отримавши партійний бренд під себе, більше ні про що на окрузі переживати не варто. Хай на нас працюють Порошенко, Ляшко і Надя Савченко. А ми збоку постоїмо. Однаково після виборів на округ вчащати не плануємо. І що найгірше, один із перелічених цілком може прокрастись до Верховної Ради. Але є одне «але»!

Останні соціологічні опитування показали, що більш ніж 40% (тобто майже половина!) виборців 121-го округу ще досі не визначилися, за кого голосуватимуть 26 жовтня. І це мене не дивує. Три «халявщики» всюди переконують усіх у тому, що в окрузі серйозні кандидати – лише вони, а решта – статисти. Подібно, вони й самі у це вірять. Але це не так. Це – лише спроба видати бажане за дійсне. Кандидатів у окрузі не троє, кандидатів – дванадцятеро! І серед них їй-Богу, є гідні мандата депутата Верховної Ради України від Франкового краю. Думайте, дрогобиччани! Час ще є.

Павло Мєзєрін, незалежний експерт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ