Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Україна та Польща визначили порядок взаємодії у сфері цивільного захисту

Голова ДСНС України Сергій Бочковський та Головний комендант Державної пожежної служби Республіки Польща Вєслав Лєснякевич підписали Протоко, який визначає порядок взаємодії України та Польщі у сфері цивільного захисту, повідомила прес-служба ЛДУ БЖД ДСНС України.

«Визначено порядок організації та координації дій рятувальних служб України та Польщі під час виникнення надзвичайних ситуацій, шляхи обміну інформацією та взаємодія екстрених служб. Раніше, схожа угода про співпрацю та взаємодію щодо підготовки фахівців, наукової діяльності та транскордонної співпраці  у сфері цивільного захисту, підписана між Львівський університетом ДСНС України та провідними навчальними закладами Державної пожежної служби Польщі. Діяльність Голови ДСНС України Сергія Бочковського та ректора університету Михайла Козяра спрямована на інтеграцію української системи цивільного захисту у загальноєвропейський механізм гарантування безпеки людини, адаптацію українських фахівців до роботи з міжнародними системами безпеки, вироблення спільних методів та підходів до ліквідації різних надзвичайних ситуацій», - розповів речник ЛДУ БЖД ДСНС України Антон Крук.

Підписання документу відбулося в рамках ІІІ міжнароднії науково-практичної конференції «Взаємодія – основа ефективного рятування», яка проходила у місцевості Арламов (Підкарпатське воєводство, Республіка Польща). У складі делегації ДСНС України був також заступник начальника кафедри експлуатації транспортних засобів та пожежно-рятувальної техніки Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Микола Сичевський.

Микола Сичевський розповів, що в рамках конференції відбулись масштабні практичні навчання всіх оперативних та волонтерських служб Підкарпатського воєводства, під час яких були відпрацьовані такі важливі практичні питання, як евакуація людей із будівель, знешкодження вибухонебезпечних предметів, пошук людей, які заблукали чи утримали ураження в гірській місцевості, рятувальні роботи при виникненні хімічних аварій, дії рятувальників при авіакатастрофах тощо. До проведення навчань були залучені не тільки підрозділи державної та добровільної пожежної охорони, а й державна прикордонна служба, гірничо-рятувальна служба, пошукова авіація міністерства охорони здоров’я, волонтерська кінологічна служба STORAT тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ