Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Для досягнення енергетичної незалежності потрібно руйнувати стереотипи, - Іван Васюник

Успішно працювати підприємствам в умовах енергетичної кризи важко, проте можливо.На Львівському заводі «Іскра» в добу виготовляють більше як два мільйони скляних колб для ламп розжарення. Скловарні печі працюють без зупинок. Проте для їхньої безперебійної роботи потрібен газ, з яким у державі нині проблеми. І вирішувати їх слід спільно на найвищому рівні, - вважають у штабі кандидата у народні депутати Івана Васюника.

Аби вберегтися від енергетичної залежності тут замінили частину споживання природного газу на синтетичний.

Розповідає генеральний директор «Іскри» Мирон Костів: «Ми єдине підприємство, яке зробило революцію в цьому напрямку. Ми замістили частину споживання природного газу на синтетичний газ. Аби сконструювати потрібне обладнання зібрали групу спеціалістів з Німеччини, Польщі та Чехії. І сьогодні ми заміщуємо до 30 відсотків газу. А в майбутньому це число сягне 70 відсотків».

Шляхом руйнування стереотипів можна досягнути успіху, - вважає колишній віце-прем’єр України Іван Васюник. Ознайомившись із виробничими можливостями «Іскри» та унікальним газифікаційним обладнанням, каже, проблему енергетичної залежності потрібно вирішувати на законодавчому рівні: «Підприємство пропонує програму, яка б дозволила замінити 8 мільярдів кубометрів газу, який ми все ще закуповуємо чи повинні закупитив Росії,на синтетичний газ. Аби втілити її на всіх підприємствах України, потрібно зламати стереотипи,- в Кабінеті Міністрів, в Верховній Раді. І я думаю, що в нас іншого вибору нема. Адже це потрібно для підприємства, це потрібно для українців, це потрібно для держави. Тому, єдиний шанс - це разом об’єднатися і настирливо переконувати в Києві владу, щоб вона прийняла відповідне рішення».

Технології, що використовує Львівська «Іскра», унікальні для України. Перейнявши досвід підприємства, досягнути енергетичної незалежностістало б значно легше впевнений Іван Васюник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ