Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Корбан: "Дніпропетровськ - не Донецьк: і росіян, і терористів за кожним кутом чекатиме куля"

Зараз і росіяни, і терористи розуміють, що воювати в Дніпропетровській області - це не в Донецькій. Тут з кожного вікна і з кожного під'їзду в них будуть стріляти.

Про це в матеріалі на Цензор.НЕТ повідомив заступник голови Дніпропетровської ОДА Геннадій Корбан.

І далі: "Вони не будуть ходити спокійно по вулицях. Тут їх за кожним кутом чекатиме куля. У нас 5000 резервістів, на кожного куплений боєкомплект і в разі чого ми розгорнемо все за швейцарською системою. Може, звичайно, не так організовано, може, не так злагоджено, але зараз на випадок небезпеки ми пишемо мобілізаційні приписи і так далі. 

У нас все готово для оборони міста та області. Все робилося тихо, тому цього ніхто не бачить.

Ми взяли військових інженерів, зробили рекогносцировку по двох областях, Дніпропетровській і Запорізькій, не питаючи у Запорізької області, і почали роботу по створенню трьох рубежів. Це основні рубежі для артилерії, для важкої техніки.

Плюс колосальна кількість правильно зроблених блокпостів.

Також зробили рубежі на території Донецької області в 4 районах, які ми спочатку взяли під контроль. І вибили звідти ДНР.

У нас є цілий тиловий відділ, який закуповує все.

Створено фонд. Багато приватних інвесторів, навіть міжнародні організації почали робити пожертвування. Завдяки фонду оплачується все, починаючи з касок і теплої білизни до тепловізорів і безпілотників.

У нас є цех з виготовлення безпілотників. Цим всім ми постачаємо насамперед батальйони територіальної оборони, а їх створено чотири в Дніпропетровській області. І ще близько 4 батальйонів добровольчих батальйонів МВС і плюс добровольчий корпус Правого сектора.

Возимо поранених, побудували логістику в аеропорту. Тримаємо вертольоти і забираємо, якщо треба навіть одну людину із зони АТО. Ось брат Джеджули - замкомбата в 40-му батальйоні, він був важко поранений в серце і його врятували. Послали вертоліт, забрали, встигли тут прооперувати. Іноді ми підіймали вертольоти, коли йшли активні бойові дії і в 3 ночі, і в 4, і в 5 ранку. 

Тут є волонтерські організації, але ми це робимо системно, цілеспрямовано, у нас виписані необхідні позиції: що, як, чого в яких кількостях. Тобто працює чітка система".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ