Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Для «Сильної України» економічні реформи – пріоритет діяльності, – Фесенко

«У рядах партії «Сильна Україна» зібралися представники реформаторського крила колишньої влади, – нагадує голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко. – Люди, що змушені були піти з уряду через конфлікт з прем’єром Миколою Азаровим. Тігіпко, Хорошковський – вони завжди були схильні до економічних реформ, але покинули владу через розбіжності у поглядах на те, як вони мають реалізовуватися». Про це повідомили у "Сильній Україні".

Прагматичність та конструктивний підхід до вирішення проблем, які зараз переживає наша країна, кардинально відрізняють «Сильну Україну» від того ж «Опозиційного блоку».

««Опозиційний блок» обрав дуже агресивний стиль, зміст якого нагадує фразу Азарова про те, що у всьому винні «попередники»,– міркує Фесенко. – Цей стиль використовували на парламентських виборах 2006 року, президентських виборах 2010 року. Хоча ця політсила називає себе партією миру, вона виступає в ролі агресивної опозиції. Насправді там зібралися опортуністи та пристосуванці».

На його думку, в цій ситуації у «Сильній України» набагато прагматичний, конструктивний підхід. Будучи опозицією, вона також критикує нинішню владу, але з позиції обґрунтованого прагматизму.

«Для «Сильної України» економічні реформи – не пустий звук, а пріоритет діяльності, – переконаний Фесенко. – Партія готова боротися за реформи з опозиції, але при необхідності буде співпрацювати з діючою владою для їх проведення».

На думку експерта Міжнародного центру перспективних досліджень Ярослава Ковальчука, ця позиція приносить партії Сергія Тігіпка набагато більше успіху, ніж агресивні напади «братів по опозиції». Хоча останнім часом «Опозиційний блок» почав копіювати «Сильну Україну», експлуатуючи тези економічного розвитку в процесі виборчої кампанії, він обмежується критикою. А команда Тігіпко завжди іде далі. Вказуючи на проблему, його партія пропонує шляхи вирішення.

«Шанси пройти до парламенту у «Сильної України» набагато вищі, ніж у «Опозиційного блоку» - реінкарнації Партії регіонів, яка розгорнула потужну кампанію проти «Сильної України», – вважає Ковальчук.

Він нагадує, що протягом усієї виборчої кампанії рейтинг «Сильної України» постійно зростає. Експерт переконаний: у підсумку голосування ця політична сила може отримати 8–10% голосів виборців. Це буде найвищій результат серед опозиційних сил.

Ковальчук вважає, що постійна увага до економічних питань та позиція мирного вирішення конфлікту на Донбасі зробила «Сильну Україну» єдиною політичною силою, що зможе представити інтереси виборців Сходу та Півдня України у парламенті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ