Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські програмісти найкращі в Південно-східній Європі

Команда факультету прикладної математики та інформатики ЛНУ ім. Івана Франка – переможець півфіналу олімпіади з програмування Південно-східного регіону Європи. Прес-центр ЛНУ ім. І.Франка.

Команда студентів факультету прикладної математики та інформатики Львівського національного університету імені Івана Франка виборола перше місце на Міжнародній студентській АСМ олімпіаді з програмування Південно-східного регіону Європи. Здобувши перемогу, команда програмістів Університету у складі студента ІІІ курсу Віталія Герасиміва, четвертокурсника Романа Білого і магістра Богдана Прищенка, отримала перепустку до фіналу студентської першості світу з програмування, що відбудеться у травні наступного року в Марокко.

Загалом у півфіналі брали участь команди з десяти країн Європи. За умовами конкурсу для трьох учасників команд організатори змагання надавали один комп'ютер. Упродовж п'яти годин молоді програмісти демонстрували свої знання, навики та командний дух.

«Основна ідея змагання полягала в тому, щоб студенти працювали єдиною командою, спільно розв’язуючи всі поставлені перед ними завдання», - поділився враженнями тренер нашої команди Василь Білецький. За його словами, студенти ЛНУ ім. Івана Франка добре навчилися розуміти одне-одного й інтенсивно готувалися до олімпіади, проводячи щотижнево по чотири тренування. «Це й дозволило нам вибороти перемогу в такому важливому турнірі», - переконаний тренер.

У травні в Марокко перед командою Львівського університету буде непросте завдання - боротьба у фіналі проти ста найсильніших студентських команд світу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ