Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Делегація ветеринарного університету відвідала Інститут біотехнології Жешівського університету

Ректор Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького Володимир Стибель побував в Інституті біотехнології Жешівського університету (Польща). Він приймав участь в урочистостях з нагоди інаугурації нового навчального року.

Наші університети поєднують дружні й наукові зв’язки. Очолюваний професором Марком Козьоровскім Інститут біотехнології є провідним науково-дослідним та навчальним закладом Польщі. За результатами досліджень та наукових публікацій він входить в п’ятірку найкращих. У минулому році працівниками Інституту було надруковано 120 наукових праць у журналах з т.зв. Філадельфійського списку (ISIMasterJournalList).

Сьогодні Інститут біотехнології реалізовує гранти ЄС на десятки мільйонів доларів та використовує для своїх досліджень найсучаснішу у світі апаратуру. Практично усі студенти старших курсів проходять практики та стажування в країнах Західної Європи. Упродовж 2014/15 навчального року вчені Інституту проводитимуть спільні дослідження над впливом сонячного світла на діяльність клітин мозку тварин. Спеціально для цього до Жешува приїхав професор Єльського університету (YaleUniversity, USA) Дан Орен. Цей університет, в якому навчалось в різний час п’ятеро Президентів США, займає 9-ту позицію у світовому рейтингу університетів. Його бюджет становить 20 млрд. доларів США.

Директор Інституту біотехнології проф. Марек Козьоровскі запевнив ректора ЛНУВМ та БТ імені С.З. Ґжицького, професора Володимира Стибеля у бажанні подальшого розширення співпраці між нашими навчальними закладами. Сьогодні аспіранти ветеринарного університету мають можливість проводити спільні дослідження з польськими колегами, використовуючи їх апаратуру. Окрім цього, попередньо домовлено про візит до Львова навесні 2015 року професора Єльського університету Дана Орена. У нашому місті американський науковець, який також очолює Світове товариство вивчення впливу світла на організм, планує прочитати відкриту лекцію для українських студентів та науковців та познайомитись з науковим потенціалом Львова.

Під час перебування в Польщі делегація ЛНУВМ та БТ імені С.З. Ґжицького також ознайомилась з лабораторіями, клінікою, навчально-методичною роботою Інституту біотехнології Жешівського університету.

Прес-служба ЛНУВМ та БТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ