Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Тарифи на електроенергію можуть знизити на 30%, але не для всіх

Тарифи на електроенергію можуть знизити на 30%. Відповідна ініціатива міститься в постанові Кабміну від 16 жовтня, повідомляє УНІАН.

Кабінет міністрів рекомендував Національній комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), знизити на 30% тариф на електроенергію споживачам, які відмовилися використовувати природний газ для підігріву води та опалення.

Згідно з документом, уряд пропонує НКРЕКУ встановити коефіцієнт 0,7 як до звичайного тарифу для споживачів другого класу, так і до диференційованих за часом доби тарифами. При цьому споживач повинен забезпечити окремий облік електроенергії, яка використовується для опалення та підігріву води.

Крім того, уряд пропонує НКРЕКУ встановити тариф на електроенергію для населення, що використовує електроопалювальних установки, на рівні 23,7 коп. за кВт / год. При цьому максимальний об'єм електроенергії, що відпускається за такою ціною, обмежується 5 тис. КВт / год на місяць. Також в документі зазначається, що НКРЕКУ повинна розробити порядок компенсації втрат обласним енергопостачальним компаніям, пов'язаних з постачанням електроенергії за пільговою ціною.

У Кабміні обіцяють не обмежувати поставки газу населенню і соцсфері Як раніше повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів ставить завдання перед промисловими споживачами і підприємствами теплокомуненерго скоротити використання природного газу в опалювальний сезон 2014-2015 рр. на 30%, а для бюджетних організацій - на 10%.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ