Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кандидат по Сихівському округу заявив про "чорну агітацію" і погрози

Кандидат по 115-му виборчому округу (Сихівський район Львова) Юрій Вуй звернувся із заявою до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова. Кандидат стверджує, що наче від його імені відбувся "шалений вкид чорної агітації проти одної із політичних партій та одного із кандидатів". Також Юрій Вуй заявив про погрозами фізичної розправи йому та членам його сім’ї.

Подаємо текст заяви без змін: 

"Я, Вуй Юрій Ярославович, будучи кандидатом у народні депутати у одномандатному виборчому окрузі №115, повідомляю Вас про правопорушення.

Зокрема, ТзОВ «Видавничий ДІМ Молода Галичина» видали газету «ЧАС оновлення!» (випуск №3) накладом 30 тисяч примірників, зазначивши мене, як кандидата в народні депутати, відповідальним за друк. Окрім того, Видавничий дім «Високий замок» також надрукував газету накладом 5 тисяч примірників, зазначивши мене, як кандидата в народні депутати, відповідальним за друк. У ній опубліковані матеріали, направлені на очорнення та компрометування інших кандидатів в народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради України. Газета видана і поширюється без мого відома незнайомими мені людьми по одномандатному виборчому окрузі №115.

У вказаних газетах також міститься інформація, на друк якої погодження я не давав. Оскільки раніше свої фотографії та передвиборчу агітацію я надав РR-менеджеру телеканалу ЗІК п. Ользі Проць, що доводить моя з нею переписка по електронній пошті, то вважаю її причетною до незаконних дій з приводу використання моїх передвиборчих агітаційних матеріалів.

Також повідомляю, що мені надходили дзвінки з погрозами фізичної розправи мені та членам моєї сім’ї. Зокрема, після розмови з представником виборчого штабу кандидата в народні депутати по 115 виборчому округу Дмитра Добродомова, де він вживаючи нецензурну лайку схиляв мене підписати згоду на друк вказаних вище тиражів газет «ЧАС оновлення!». Повертаючись додому в п’ятницю ввечері, неподалік мого будинку стояло декілька машин з людьми з кримінальною зовнішністю. Водночас, білий мікроавтобус марки Рено Трафік перегородив мені дорогу. Водій Рено Трафік просвічував мою машину фарами, залякуючи мене. Що я розцінив як загрозу моєму життю.

Прошу вжити відповідних заходів з приводу припинення вказаного правопорушення та забезпечити мені охорону у зв’язку із загрозою моєму здоров’ю та життю і життю членів моєї родини". 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ