Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Cвято Шоколаду у Львові відвідали понад 20 тис. людей

Цими вихідними, 17-19 жовтня, у Львівському Палаці Мистецтв відбулося VII Національне Свято Шоколаду. Триденний курс шокотерапії пройшли понад 20 тис. львів’ян та гостей міста, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Понад 7 тонн шоколаду було витрачено організаторами на створення 40 скульптур для шоколадної країни, святкового столу, декору та частування гостей свята. Учені довели, що вживання шоколаду піднімає настрій, покращує пам’ять, зміцнює імунітет, омолоджує шкіру, і навіть допомагає схуднути. Тому після Національного Свята Шоколаду всі стали більш здоровими і щасливими.

«Ми довго і ретельно готувалися, щоб вразити кожного гостя свята. Галерея скульпторів, шоколадне місто, розмаїття шоколадних солодощів, креативні фото-зони, «шоколадний» театр, ігрові атракціони, цікаві майстер-класи від відомих кондитерів, «шоколадна залізниця» – усе це ми готували для того, щоб кожен, хто відвідав свято, мав свій солодкий спогад. Родзинкою Свята стало створення Святкового шоколадного столу відомим шоколатьє та кондитером Валентином Штефаньо», - зазначив організатор, директор компанії «ДікАрт» Андрій Сидор.

Протягом трьох днів Національного Свята Шоколаду від продажу десертів із Шоколадного Столу вдалося зібрати 15 884 грн. Кошти передано у «Фонд Гарнізонного храму Св. Петра і Павла у Львові» для надання допомоги військовослужбовцям у зоні АТО.

Утретє на Святі Шоколаду провели конкурс кондитерів-аматорів «Домашній кондитер». За звання найкращого змагались дев’ятеро господинь. Кожній учасниці потрібно було прийти на Свято із своїм шоколадним десертом, презентувати його та пригостити суддів – кондитера Валентина Штефаньо та шеф-кухаря ресторану «Цитадель Інн» Євгенія Сушка.

Перше місце здобула Наталія Арєф'єва за горіхово-шоколадний торт за італійським рецептом. Друге місце зайняла Інна Рединич, яка також приготувала шоколадний торт. А ось третє місце за патріотизм журі присудило Наталії Сивулько, вона приготувала шоколадний торт із домашніми вишнями «Слава Україні!». Переможців нагородили почесними дипломами та цінними подарунками.

А ще на святі пригощали величезним 100-кілограмовим тортом, готували десерт із додаванням справжнього золота та оздоблювали його камінням Swarovski, створювали шоколадні потяги, розважалися із краківським театром «Вагабунда» та дивилися шоколадні фільми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ