Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Газпром» шукає гроші в Азії

Російський газовий монополіст ВАТ «Газпром» шукає можливості диверсифікації джерел фінансування за рахунок азіатських ринків у зв'язку з дією західних санкцій. Про це відзначається у фінансовій стратегії компанії, яку у вівторок взяла до відома Рада директорів ВАТ «Газпром» у зв'язку з негативними явищами на світовому фінансовому ринку для господарюючих суб'єктів РФ, повідомили в управлінні інформації ВАТ «Газпром».

«Зараз «Газпром» розглядає можливості диверсифікації джерел фінансування за рахунок азіатських ринків капіталу. Компанія веде взаємодію з азіатськими фінансовими інститутами з низки питань, серед яких, - можливість розміщення єврооблігацій в азіатських валютах», - йдеться у повідомленні.

За інформацією Газпрому, компанія продовжує роботу по підтримці капіталізації і підвищенню ліквідності своїх акцій.

«У червні поточного року глобальні депозитарні розписки ВАТ «Газпром» пройшли процедуру лістингу і були включені у котирувальний список Сінгапурської фондової біржі», - зазначили у компанії.

Водночас у прес-службі російського газового монополіста повідомили, що зараз розглядається можливість отримання лістингу цінних паперів на Гонконзькій фондовій біржі і підвищення рівня лістингу - на Сінгапурській.

«Лістинг в Азії забезпечує доступ до нових категорій інвесторів, серед яких, - пенсійні фонди, страхові компанії, азіатські корпорації, сімейні фонди і керуючих компанії азіатських банків», - пояснили у «Газпромі».

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ