Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кияни підтримали перейменування вулиці Інститутської на Героїв Небесної сотні

61% киян підтримали проект перейменування вулиці Інститутській, 39% висловилися проти, - УНІАН.

Двомісячне громадське обговорення проекту рішення про перейменування вулиці Інститутської на вулицю Героїв Небесної сотні завершилося. Зміну назви вулиці підтримав 61% киян. Передало УНІАН

"Всього до обговорення долучилося більше 2 тисяч 650 користувачів веб-порталу КМДА і майже 300 жителів, які скористалися "гарячою" телефонною лінією. З них: 61% повністю підтримали проект перейменування вулиці Інститутської, 39% висловилися проти такого перейменування", - повідомляє прес-служба Київської міськдержадміністрації.

Також жителі надали 472 пропозиції та редакції проекту. Зокрема, частина мешканців вважає за необхідне перейменувати лише частину вулиці Інститутської, де відбувалися трагічні лютневі події (від Майдану до вулиці Ольгинської), залишивши надалі історичну назву вулиці.

Деякі жителі вважають, що перейменування непотрібне, а відповідні бюджетні кошти можна спрямувати на більш важливі справи.

Ще частина жителів висловилися за перейменування вулиці Інститутської на вулицю Небесної сотні (без слова "Героїв") тощо.

За словами директора Департаменту суспільних комунікацій Марини Хонди, остаточне рішення з урахуванням побажань громадськості буде прийнято на сесії Київради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ