Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Валерій Чалий провів зустріч з Головою Фонду Конрада Аденауера

Заступник Глави Адміністрації Президента Валерій Чалий провів зустріч із Головою Фонду Конрада Аденауера, Президентом Європейського Парламенту у 2007-2009 роках Гансом-Гертом Петтерінгом.

Валерій Чалий подякував Фонду Конрада Аденауера і особисто Гансу-Герту Петтерінгу за підтримку проектів з розвитку громадянського суспільства, політичної та інформаційної освіти та європейської інтеграції України. «Сьогодні формується нова Україна, народжена після подій на Майдані, із набагато динамічнішим громадянським суспільством, яке об’єднане, як ніколи раніше, та здатне встановити демократичний контроль над владою. Саме тому діяльність Фонду Конрада Аденауера, який вже більш 20 років супроводжує процес політичних та економічних перетворень в нашій державі та підтримує український неурядовий сектор, є дуже важливою», - заявив Заступник Глави АПУ.

Ганс-Герт Петтерінг, в свою чергу, відзначив якість змін, що відбулися в країні з часів Євромайдану. «Я відчуваю і високо ціную силу духу, яку демонструє ваша країна», - сказав він. Голова Фонду звернув особливу увагу на активність та згуртованість українського громадянського суспільства та релігійних організацій у прагненні миру і протистоянні агресії.

Співрозмовники погодились надалі координувати зусилля для розвитку громадянського суспільства. Зокрема, Валерій Чалий відзначив важливість експертизи, яка надходить від неурядового сектору і є важливим елементом у формуванні державної політики. Він також закликав Фонд Конрада Аденауера сприяти більш активній міжнародній співпраці українських неурядових організацій із європейськими, зокрема, німецькими колегами. Також Валерій Чалий поцікавився станом громадської думки щодо України та її європейської інтеграції у Німеччині та зауважив, що проведення такого дослідження було б дуже важливим для координації подальших дій для отримання перспективи членства України в ЄС.

Співрозмовники також обговорили ситуацію на Донбасі та її вплив на стан європейської і глобальної безпеки. Валерій Чалий відзначив, що альтернативи мирному врегулюванню немає, але зауважив, що сьогоднішні виклики мають спонукати Європу переосмислити та змінити існуючу систему безпеки. У відповідь Ганс-Герт Петтерінг відзначив, що за десятиліття своєї кар’єри у Європарламенті він відстоював важливість формування дієвої зовнішньої та безпекової політики Європейського Союзу.

На зустрічі також був присутній Голова виконавчого офісу Фонду Конрада Аденауера Ніно Галетті та Директор офісу Фонду Конрада Аденауера в Україні Габріеле Бауман.

Прес-служба Президента України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ