Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Представники ОБСЄ вважають, що українська мова - це мова сільського населення

У Facebook групі “Українська мова” розмістили лист жительки Харківщини Яни, яка поділилася враженнями про відвідини їхнього села місією ОБСЄ.

Подаємо лист в оригіналі :

 “На початку літа цього року до нашої селищної ради завітали представники ОБСЄ, привітно посміхалися, пояснили, що будуть щотижня приїздити, що вони відповідають за наш район, будуть моніторити ситуацію... і т.д.

Приїхали з перекладачем, приємний таких парубок Павло...

Серед членів групи і вусатий американський коп, і чорнява італійка, і журналістка з Бельгії Бригіта, яка непогано говорить російською.

Перше її питання до мене, якою мовою я спілкуюся? На роботі? Вдома?

Починаю пояснювати, що я етнічна українка, спілкуюся виключно українською, на роботі, бо я посадовець, і побутова мова моя також українська, на жаль, дещо засмічена русизмами (впливає близькість розташування до ворога, а я веду з цією проблемою запеклу боротьбу!)

Вона здивовано на мене дивиться, а потім, коли я відійшла налити гостям чаю, бідолашна Бригіта, не здогадуючись, що я добре розумію англійську, починає шепотіти американцю, що нічого дивного, що на Харківщині говорять українською, бо вони перебувають в сільській місцевості, а українська мова - це мова сільського населення!!!!!

Представники ОБСЄ цією думкою приїхали до мене додому!!!!

Перешіптувалися за спиною простої україномовної селянки, не припускаючи того, що я їх розумію....!!!!

Обуренню моєму не було меж, вискочила з тим чаєм на таці, згрупувалася, активувала увесь свій англо-український розмовник та як влаштувала їм невеличкий мітинг!!!!

Не знаю, чи дійшло до Бригіти, чи вдалося мені переконати вусатого Джеймса, а чи взагалі варто їх всіх переконувати в тому..., що українська - це мова моєї душі.

"Ти зрікся мови рідної? Тобі твоя земля родити перестане!"”


Група Українська Мова

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ