Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В університеті ім.Франка відбулась зустріч з Віктором Корсунем

21 жовтня 2014 року відбулась зустріч із американським менеджером з наукових досліджень Віктором Корсунем, який поділився особистим досвідом і цінними порадами щодо питання комерціалізації наукових досліджень. Повідомили в прес-центрі ЛНУ ім. Івана Франка.

Американський фахівець, який уже 8 років працює в Українському науково-технологічному центрі, вказав на основні проблеми українського суспільства, що є наслідком втрати лідерських позицій нашої науки у світі. «Віра, ентузіазм і робота лежать в основі будь-якої людської діяльності та є запоруками успіху. Пам’ятайте, що ваша робота повинна приносити користь людям», – сказав Віктор Корсун. Він представив успішні моделі старт-апів реалізованих в американському суспільстві, які й зараз приносять своїм розробникам значні прибутки.

«Перед вами сьогодні стоїть завдання – зробити Україну лідером у сфері науки, освіти й інновацій. Адже саме якісна освіта передбачає створення нових високотехнологічних робочих місць, що привабить європейських та американських інвесторів», – розповів експерт.

Доповідач запропонував траєкторію розвитку університету, в основі якої лежить правильна модель стратегічного росту: «Що довше ви зволікаєте, тим складніше буде почати реалізацію будь-якого проекту. Українська наука володіє безмежним натуральним ресурсом – інтелектом, який потребує практичного втілення. Не бійтесь себе рекламувати, змінюйтесь поки є час і шанси, орієнтуєтесь лише на успіх, не уникайте конкуренції – і це дасть бажаний результат».

У своїй презентації дослідник закцентував на проблемах процесу комерціалізації, а також на питаннях створення старт-апів компанії в університеті спільно з інвесторами. На закінчення Віктор Корсун дав кілька порад щодо успішного розвитку освіти й науки в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ